Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Rezalet çok hangisini sayayım...

Corona günlerinde evden dışarı çıkmasak da, olup biteni internetten takip edebiliyoruz. Sağlık Bakanı'nın "Çin'den şu kadar geldi, geliyor." sözleri doğru çıkmadı. Dr. Koca, üç gün ara ile kendisini tekzip edeceğine açıkça doğruları söylemiş olsa biz de "Yanlıştan dönmek erdemdir" diyebilirdik. Corona testi ve aşıya dair her gün "Çıktı, çıkıyor, geldi, gidiyor. ABD'ye sattık. Bulgaristan, Kuzey Irak'a hibe ettik" gibi rivayetler uçuşuyor.

Ekonomi ne zaman sıkışsa "G. Doğuda zengin petrol yatakları, Trakya'da bilmem kaç milyar küplük doğalgaz bulundu" haberlerini hatırlatıyor. Nakilciler seviyor bu muhabbeti. Öyle ya "Reis, Mars'a duble yol yaptık dese inanacak kitlemiz var" diyen Damat haklı... Savunma Sanayi Başkanı Tank Palet ve Altay Tankının motorunu bulamayışının rezaletine aldırmadan, "Savunma Sanayi corona ile mücadelede devreye girdi" açıklaması yapıyor. Yerli kit ve tıp cihazlarından dem vuruyor. Sanki babasının fabrikasında ya da hamisi olduğu BMC'nin fabrikalarında yapılıyormuş gibi sallıyor. Solunum cihazı için Koç'ların Arçelik fabrikası imkanlarını seferber etti... Yerli bir şey mi bıraktılar?

Hazır söz Savunma Sanayinden açılmışken Ethem Sancak'tan bahsetmeden geçemeyeceğim. Ethem Sancak mal varlığını bir dönem sahibi olduğu ilaç dağıtım şirketinin satışından kaynaklandığını iddia ediyordu. Maşallah, Sancak ailesi ecza işinden elini çekmemiş görünüyor. Yeğeni Murat Sancak'ın videoya kaydedip sosyal medyada yayınladığı "Corona testi" görüntüleri "Pes" dedirtti. Gariban vatandaş bir tane bulamazken, adam masasının üzerine dizmiş yakın dostlarına kahkahalarla corona testi yapıyor. Türkiye'nin köklü futbol klubü olan Adana Demirspor'un Başkanlığını yapan Murat Sancak ile ilgili ilginç dosyalar var. Şu corona belasından kurtulalım da masaya yatırırız elbette.

***

Sevgili Murat Ağırel'e, Silivri'de bulunan Barış'lara ve unutmadan Hülya'ya yürekten selamlarımızı yollayalım. Onlar içeride nöbet bizde... Üşenmedim araştırdım. Başkentteki eczacı dostlarıma, doktorlara "Murat Sancak bu test kidini nereden buldu?" diye sordum. "Parayı veren düdüğü çalar!" tesbitinden sonra "Covid19 kitini Türkiye'ye getiren Ankara Eczacılar Odası Başkanının Koç firması... Bu kit ile testin tüm eczanelerde yapılmasını isteyen ise Türkiye Eczacılar Odası..." dediler. "Al gülüm, ver gülüm" değil. Resmen fırsatçılık değil de ne?

***

Hijyen yerine ısrarla "Temizlik" kelimesini tekrarlayacağım. Yağmur Tunalı ağabeyime selam olsun. "İki gözüm Türkçe" kitabına atıfta yapayım. Dezenfekte, temizlik ürünlerinin ana maddesi alkol. Pancar fabrikaları satılıp, kapatılınca alkolü Bulgaristan'dan ithal ediyoruz. İktidar eczacılara alkol satışında içki yapılıyor diye kota uyguluyordu. Corona çıkınca kaldırdı. Şimdi ara ki alkol bulasın. Bulgarlar da satmıyor artık. Bakalım nereden bulacaklar. Fiyatlar 3-5 katlandı bile. Salgın giderek artarken günlük test oranında kaplumbağa yürüyüşündeyiz.

Sarayda Cuma Namazı gösterisi yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı makamını dolduran Fesli Deli Kadir'in kadim dostuna AKP'liler bile isyan etti. Önlem paketi dedikleri balondan borçlanma çıkarken, devlet erkini elinde tutanlar vatandaşa "Merak etmeyin aşınız, işiniz, sağlığınız, geçiminiz devletin garantisinde" diyemiyor. Çünkü "Kefen parası" olarak bilinen "Varlık fonu"nda para yok. ABD, Rusya, Avrupa ülkeleri garanti verirken, bizimkiler "Maskeli ihale" ile giderayak yine kupon arazi peşindeler...

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları