Ricardo Quaresma'dan dikkat çeken istatistik

Ricardo Quaresma'dan dikkat çeken istatistik
Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Quaresma, ligde özellikle asistleriyle ön plana çıkarken skora katkı ettiği maçların ligin alt sıralarındaki takımlara karşı olması dikkat çekti.

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, Süper Lig'in geride bıraktığımız 15 haftasında toplamda 10 gole doğrudan etki etmeyi başardı (2 gol, 8 asist).

Ancak Quaresma, katkı sağladığı bu 10 golün 8'ini ligin son 7 sırasında yer alan takımlara karşı yaptı (BB Erzurumspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Sivasspor). Toplamdaysa 7 maçtaysa skora katkı veremedi.

Goal Türkiye'nin haberine göre, Quaresma'nın gol ya da asist yapamadığı 7 maçın 5'indeyse rakipler ligde ilk 10 sırada yer alıyor (Bursaspor, Konyaspor, Göztepe, Ankaragücü ve Galatasaray).

Portekizli oyuncu, skora etki edemediği 7 maçın 5'inde 90 dakika sahada kalırken, siyah-beyazlılar ise bu 7 maçta 11 puan kaybetti.

Beşiktaş'ın en son puan kaybettiği Alanyaspor deplasmanındaysa Quaresma; 32 top kaybı, %69 pas isabeti ve 16'da 1 orta isabetiyle dikkat çekti. Kötü performansına rağmen ise yine 90 dakika sahada kalmayı başardı.

İlgili Haberler