Rıdvan Dilmen ve MHK ataması

Bence son haftaların mühim spor gündemlerinden biridir MHK başkanının ataması. Hele hele birkaç gün önce Erman Toroğlu'nca iddia edilen, muhatabı Rıdvan Dilmen olarak gündeme getirilen bir konu haline geldikten sonra popülaritesi daha da arttı. İddia şöyle: Bir gün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, MHK Başkanı Zekeriya Alp'i görüşmeye davet ediyor. Görüşme bitip TFF'den ayrıldığında Alp istifa ettiğini açıklıyor. Hemen ardından da yeni MHK başkan ve ekibi ilan ediliyor. Bu "hazırlanmış bir iş" diyor Erman hoca. Ve hemen yapıştırıyor "Söylenti bu."

Tabi bunun üzerine itirazlar, istinatlar… İş büyüyor ve şahsileşiyor. Bu işin aslı şöyle; Rivayet o ki kıymetli cumhurbaşkanımızın kardeşi Mustafa Erdoğan bey Altunizade'de muhkim. Sevgili Rıdvan hoca da kendisinin müdavimlerinden ve adeta NTV'deki yorumları haricinde zamanını burada geçiriyor. Arkadaşlar. Böyle olunca da ne konuşacaklar, tabii ki futbol. Haydi, alıyorlar veriyorlar! Hangi hoca hangi takımı çalıştıracak, hangi futbolcu hangi takıma gidecek! Türk futbolunda kim federasyon başkanı olsun ya da MHK başkanı kim olsun! Mevzu bunlar.

Tabii böyle olunca Türk sporunda sinek kıpırdansa iş bu ikiliye mahal oluyor. Hatta bazı hocalar takım çalıştırmak için Rıdvan'dan destek istiyorlar. Tabi spor yazarlarının yazmaya cesaret edemediği bu söylenti ve halktaki bu kanaat dalga dalga yayılınca nasıl olduysa Erman hoca da "diyorlar" iddiasıyla bunu ifade edip seslendiriyor. Diğer ifadelerini bilmem.

Milliyetçilik meselesine gelince... Benim de ilgi alanıma girdiğinden İl Spor Müdürü iken Nazillili bir ailenin çocuğu olan Rıdvan Dilmen'i futbol oynadığı zamanlarda ülkücü camiaya yakınlığı ile bilirdim. Kendisinde hala aynı hassasiyetler varsa bundan da memnun olurum. Ancak konu sadece bundan ibaretse Toroğlu'na atarlanmasına gerek yok.

Hani "şüuyu vukuundan beter!" derler ya! Söylenti bu. Sokakta böyle konuşuluyor. Dolayısı ile Rıdvan'ın da alınmasına gerek yok. Yanlışsa önerim bu ekibin bu algıyı düzeltmesidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları