Jesus, Arda Güler'i neden oynatmıyor? Rıdvan Dilmen'den olay yaratacak açıklama

Jesus, Arda Güler'i neden oynatmıyor? Rıdvan Dilmen'den olay yaratacak açıklama
Fenerbahçe'nin Ümraniyespor'la 3-3 berabere kaldığı maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, çarpıcı ifadeler kullandı

Fenerbahçe''nin Ümraniyespor''la 3-3 berabere kaldığı maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, Jesus''u eleştirdi.

Dilmen, TV 8,5''taki programda şu ifadeleri kullandı:

- Lig için sürekli hücumu düşünen bir teknik direktör olması iyi ama rakibi de küçümsememen lazım. Jesus, rakibini küçük görüyor. Oysa dersine çalışmış bir takım var karşında.

- İlk yarıda Fenerbahçe''de en iyi oyuncu Altay''dı bunda bir tuhaflık olmalı. Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Jorge Jesus''un bu sistemi için sabır lazım. 

- Arao geldiğinden beri en tutuk maçını oynadı. Eğer takım halinde markaj yapamazsan defansif anlamda zaafiyet yaşarsın. Arao, Ismail ve Zajc orta sahasıyla başlamalıydı Jesus.

- Maç 2-1''ken Rossi ve King''i çıkaracağına maçın en iyisi Emre ve Valencia çıktı. Bugün 10 numara törenle Arda Güler''e veriliyor ama 5 değişiklikte şans bulamıyor kendine. 90 dakika boyunca oynayamayabilir ama en azından biraz şans verilmeli. Bu sisteme uymaya bilir ama Gustavo da bu sisteme uymuyor. Genç oyuncunun küsmeye hakkı yok. Ama küsmez de diyemezsin. Arda hariç bir tane oyuncun var o da Valencia. sen King''i çıkarmayıp Valencia''yı çıkarıyorsan bu 1 puan iyidir.

- Fenerbahçe''nin hızlı oynaması iyi bir şey ama büyük bir oyuncu yok. Düşünce hızı kötü değil ama ikinci bölgeyi boş bıraktığınız zaman sıkıntı. 7 pozisyon verip 3 gol yiyorsanız sıkıntı. Zevkli heyecanlı ve Fenerbahçe''nin Jesus''la sabra ihtiyacı var. Maç öncesi tempodan dolayı kazanacağını düşünüyordum. Ama maç için 2-1 olmasına rağmen kazanamaz dedim.

- Duygusallığa gerek yok. İsmail hoca da Jesus da 3 puanımı alayım diyor. Arda ile bundan kötüsü olma ihtimali yok. Perşembe günü mutlaka oynatacak Arda''yı. Ama bugün 50 bin kişinin önünde çıkar oynat. Bu sistemde Arda''ya yer yok. Bazı sistemde hocalar yıldız yaratır. Bazı sistemde de yıldızlar körelir. 3-0''ken Arda şovmen diye girmesin oyuna ben bunu istemem. Fenerbahçe seyircisinin çok beğendiği bir oyuncu vardı, Crespo. Bu sistemde oynatmaz diyordum. Öyle de oldu.

- 8 yıldır şampiyon olmuyor Fenerbahçe. Taraftar artık oynayan oyuncuları istiyor. 14 tane orta saha oyuncusu var. 39 tane oyuncu çıkıyormuş antrenmana. TFF''nin bu 35 kuralını getirmesi iyi oldu. Ben Lugano''yu seyrettim bu takımda. Kimseyi küçümsemiyorum. Jesus''un tarzını beğeniyorum ama sistemi değiştirmesi lazım.

 

İlgili Haberler