Rıfat Serdaroğlu: "YSK ne karar verirse versin…"

Rıfat Serdaroğlu: "YSK ne karar verirse versin…"
Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu, kişisel internet sitesinde yayımlanan bugünkü yazısında, AKP’lilere çağrıda bulunarak, “Eğer İstanbul’da 31 Mart’ta ortaya çıkan irade ile inatlaşırsanız, önünüzdeki dört yılı dört ay bile sürdüremezsiniz” dedi.

Rıfat Serdaroğlu “Akıllı Olacaksınız” başlığı ile kaleme aldığı yazısında, AKP iktidarına hem eleştirilerde hem de çağrı bulundu. İktidarın, laik cumhuriyetin ayarları ile oynadığını, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıp Türk milletine, Arap milliyetçiliğini, ümmetçiliğini dayatmaya kalktığını belirten Serdaroğlu, “Paraya tapar oldunuz. Hırsınız gözlerinizi kör etti. Hiçbir uyarıyı dinlemediniz. Cehaletiniz ve beceriksizliğinizle ekonomiyi berbat edip, Türk Milletini boğazına kadar borçlandırdınız. Paranız var, gücünüz var, makamlarınız var, korumalarınız var! Peki, yurt içi ve yurt dışında saygınlığınız var mı? 16 milyon İstanbullu size saygı duyuyor mu?” diye sordu.

YSK ne karar verirse versin, İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı gerçeğinin değişmeyeceğini vurgulayan Serdaroğlu, AKP iktidarına çağrıda da bulunarak, “Ahlaklı olur, sizin gibi düşünmeyenlere de saygı duyarsanız, huzur içinde beraberce kardeşçe yaşayabiliriz. İşte size fırsat! Öncelikle İstanbullunun 31 Mart’taki iradesine saygı duyacaksınız. Eğer inatlaşır, milletle kavga etmeye devam ederseniz, önünüzdeki dört yılı, dört ay bile sürdüremezsiniz.” dedi.

Rıfat Serdaroğlu’nun yazısının tamamı şöyle;

AKILLI OLACAKSINIZ

Bak AKP’li kardeşim! Sıkışınca “Hepimiz aynı gemideyiz” diyorsunuz.
Diyorsunuz da kazın ayağı öyle değil.

17 senedir gücü elinizde tuttunuz, Türk Devletinin tüm olanaklarını (yasalarla size verilenin dışındakileri de) sonuna kadar kullandınız.
Her türlü ahlak kurallarını yok sayıp, sizden olmayanları ezdiniz.
Sizden olmayanların özgürlüklerini, ekmeklerini, yaşamlarını çaldınız.
BAŞ FETÖ’cular sizin yöneticileriniz olmasına rağmen, “Hocaefendi” diye salya-sümük ağlayıp FETÖ’yu devletin taa kozmik odasına sokmanıza rağmen, suçsuz öğretmenleri-askeri öğrencileri- üç aylık askerleri zindanlarda çürüttünüz.

Lâik Cumhuriyetin ayarlarıyla oynadınız, Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alıp Türk Milletine, Arap Milliyetçiliğini, ümmetçiliğini dayatmaya kalktınız.
Paraya tapar oldunuz. Hırsınız gözlerinizi kör etti. Hiçbir uyarıyı dinlemediniz. Cehaletiniz ve beceriksizliğinizle ekonomiyi berbat edip, Türk Milletini boğazına kadar borçlandırdınız.

Paranız var, gücünüz var, makamlarınız var, korumalarınız var!
Peki, yurtiçi ve yurtdışında saygınlığınız var mı?
16 milyon İstanbullu size saygı duyuyor mu?

Bak AKP’li kardeşim;
Biz aynı gemide dip dibe olamayız ama beraberce yaşadığımız bu cennet vatanı paylaşabiliriz.
Paylaşmak zorundayız da!
Saygınlık, para ile pul ile makam ile, saraylar ile, kanaat önderi dediğiniz din bezirganlarıyla olmaz.
Saygın olmak istiyorsanız, önce sizin gibi düşünmeyenlere saygı duymayı öğreneceksiniz.
Bu yeter mi? Elbette yetmez!
En önemlisi, ahlaklı olacaksınız. 17 yıllık AKP iktidarında yapılan büyük yolsuzluklar için sizler, tek kelime etmediniz. Beraber yaşayacaksak,
“Bunlar benim hırsızımdır” diye korumayacaksınız.
Hırsıza, kötüye, ahlaksıza, şiddetin her türlüsüne, etnik ayrımcılığa birlikte karşı çıkmalıyız.

İstanbul seçimleri için “organize usulsüzlük- yolsuzluk-oy hırsızlığı var” gerekçesiyle, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için YSK’ya başvurdunuz.

İstanbul İl Seçim Kurulu kararıyla seçimi Ekrem İmamoğlu kazandı. Gerçek budur.
Görev süreleri AKP tarafından şaibeli olarak uzatılan YSK ne karar verirse versin, bu gerçek değişmez. Çünkü sizin iddialarınızın sorumluları AKP’li İçişleri ve Adalet Bakanlarıdır.

Ahlaklı olur, sizin gibi düşünmeyenlere de saygı duyarsanız, huzur içinde beraberce kardeşçe yaşayabiliriz.

İşte size fırsat! Öncelikle İstanbullunun 31 Mart’taki iradesine saygı duyacaksınız.
Eğer inatlaşır, milletle kavga etmeye devam ederseniz, önünüzdeki dört yılı, dört ay bile sürdüremezsiniz.

Artık akıllı olacaksınız. Ülkemiz, milletimiz için akıllı olacaksınız, mecbursunuz.
Zaten akıllı olunca, ahlaklı da olacaksınız…