Ofise dönüş için çalışanları zorlayacak

Ofise dönüş için çalışanları zorlayacak
Korona virüs salgını nedeniyle evden çalışma hayatına geçen Riot Games, çalışanlarını ofise döndürmek için kolları sıvadı

Pandemi nedeniyle neredeyse herkesin uzaktan çalıştığı yazılım sektöründe firmalar, artık yüz yüze mesai için gerekli şartların oluştuğuna inanmakta. Bununla birlikte oyun sektörünün önemli markalarından olan şirket, ofise dönüş konusunda tartışmaya yol açacak bazı kararlar almak üzere.

Öncelikli olarak kademe kademe dönüş planlayan Riot, sisteme uymak istemeyen çalışanları için farklı bir seçeneği devreye sokacak. Şirket bu hamlesi ile okları üzerine çekebilir.

Hibrit sistem için çalışmalarını sürdüren şirket, yeni plana göre haftada en az 3 gün çalışanlarını ofise çağıracak. Bu sayede oyun geliştirme süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak isteyen Riot Games, karara uymayan çalışanlarını da düşünmüş. CEO Nicolo Laurent yaptığı bir röportajda, durumun kesinlikle küçülmeyle alakalı olmadığını savundu. Başarılı yönetici, işlerini büyütmek istedikleri için bu tarz bir hamle yapmak zorunda olduklarını belirtti.