Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Türk spor tarihinde bir ilki başardılar

Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Türk spor tarihinde bir ilki başardılar
Ukrayna’da düzenlenen Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası’nda Türk sporu için tarihi anlar yaşandı. Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan takımımız , 'üç çember, iki labut' aletinde altın madalya kazandı.

Ukrayna'da devam eden Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası'nda Türkiye bir ilk yaşadı. Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımımız, 'üç çember, iki labut' aletinde altın madalya kazanarak İstiklal Marşımız'ı okudu...

Son yıllarda müthiş bir yükseliş yakalayan Türk cimnastiğine tarihi bir başarı daha eklendi. Artistik branşında gelen madalyaların ardından şimdi de ritmik cimnastikte kızlarımız gururumuz oldu. Ukrayna'da devam eden Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nda Grup Milli Takımımız altın madalya kazanarak, ülkemize ilkleri yaşattı.

UKRAYNA'YI GERİDE BIRAKTIK

Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ay-Yıldızlı ekibimiz, 'üç çember, iki labut' aletinde Ukrayna, Azerbaycan, İsrail gibi rakiplerini geride bırakarak topladığı 31.150 puanla Avrupa Şampiyonluğu’nu göğüsledi. Bu şampiyonlukla ritmik cimnastikte Türkiye bu seviyede ilk altın madalyasını kazandı. Türkiye finallerde aynı puanı aldığı Ukrayna'yı uygulama puanı ile geride bırakırken, bronz madalya kazanan Azerbaycan 30.650 puan elde etti.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şampiyon olan Milli Takım’ı tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizler için gurur vesilesi olan Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’d an oluşan Milli sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum. Milli sporcularımızın elde ettiği madalyalarda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

EKREM İMAMOĞLU’NDAN ŞAMPİYONLARA TEBRİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şampiyon olan milli sporcularımızı kutlamak için bir mesaj yayınladı. İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden ve tarihimizde bir ilke imza atan; Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar'dan oluşan Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımızı yürekten kutluyorum.”

ANKARA ÜNİVERSİTESİ, ŞAMPİYON ÖĞRENCİSİNİ KUTLADI

Öte yandan Ankara Üniversitesi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şampiyon öğrencileri Duygu Doğan’ı böyle kutladı:

Öğrencimiz Duygu Doğan'ın yer aldığı Cimnastik Grup Milli Takımımız Avrupa şampiyonu oldu!

Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar başta olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik eder bu madalyayı Türk sporuna kazandırdıkları için teşekkür ederiz.

İlgili Haberler