Rıza Baba'nın ekibinde FETÖ'cü komiser!

Rıza Baba'nın ekibinde FETÖ'cü komiser!
FETÖ operasyonlarının işlendiği Arka Sokaklar'ın son yayınlanan bölümünde Rıza Baba'nın ekibinde yer alan Hakan Komiser'in örgüte hizmet ettiği ortaya çıktı.

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Arka Sokaklar’ın son yayınlanan bölümüne Fethullahçı Terör Örgütü’ne göndermede bulunuldu.

YÖNETMEN MESAJI VERMİŞTİ

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik darbe girişiminden sonra Arka Sokaklar’ın zaman zaman bu konuya atıfta bulunması izleyiciler tarafından olumlu karşılanmıştı. Yönetmen Orhan Oğuz, gündemdeki FETÖ operasyonunu diziye taşıyacaklarını belirterek “Rıza Baba’nın ekibinden 1 kişi eksilecek” ifadelerine yer vermişti. Oğuz’un bu çıkışının ardından dizinin müdavimleri o ismin kim olabileceğini tartışmaya başladılar.

HAKAN KOMİSER FETÖ’CÜ ÇIKTI

Bu soru dizinin son yayınlanan bölümünde cevap buldu. Rıza Baba’nın ekibinde yer alan Hakan Komiser’in örgüte hizmet ettiği ortaya çıktı.

‘YÖRÜK BEY’ İFADESİ RAHATSIZ ETTİ

Öte yandan dizide FETÖ anlatılırken “Yörük Albay” ifadesinin kullanılması Yörük ve Türkmenleri rahatsız etti. Konuyla ilgili Isparta Yörük Türkmenleri Derneği yazılı açıklama yaparak özür dilenmesini istedi.

“ONUR KIRICI BİR İFADE”

FETÖ için kullanılan ifadenin Yörük ve Türkmenler adına onur kırıcı bir anlatım olduğu savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu ifadeyi şiddetle kınıyoruz çünkü Yörük Türkmenler, Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelirken hainlik ve ihanet gibi kavramları Çin Seddi’nin temellerine gömerek yola çıkmışlardır. O nedenle Yörük Türkmenler tarihin hiçbir döneminde vatanına, milletine, bayrağına ve dinine ihanet etmemiştir. Sözünü ettiğimiz dizide onurlu Yörük kelimesini asker kıyafeti giymiş bir haine atfedilerek ‘Yörük Albay’ denilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Oğuzların torunlarından hain çıkmamıştır ve de çıkmaz. Yörük Türkmenleri hain FETÖ ile ilişkilendirerek bir algı operasyonuna girişmek açık bir ifade ile alçaklık ve ihanet içinde bulunmaktır. ‘Yörük Albay’ ifadesi kasıtlı olarak yapılıyorsa Yörük Türkmenler bunu asla affetmeyecektir.”