Rize Belediyesi’nden Menzil tarikatına panayır alanı tahsisi

Rize Belediyesi’nden Menzil tarikatına panayır alanı tahsisi
Rize Belediyesi, FETÖ’nün ardından iktidarın yeni gözdesi olduğu iddia edilen Menzil tarikatına sahildeki dolgu alanının bir etkinlik için tahsis edildiği belirtilirken, tarikatın medrese yapımı için bağış topladığı öğrenildi.

Rize Belediyesi’nin iktidara yakın Menzil tarikatına ‘Hayra Davet Etkinlikleri’ adlı etkinliği için sahildeki dolgu alanını 9 günlüğüne tahsis ettiği iddia edildi. Menzil tarikatının ayrıca kanuna aykırı olmasına rağmen medrese yapımı için fiş vermeden bağış topladığı öğrenildi.

FETÖ’nün ardından hızla yükselişe geçerek dikkatleri üzerine çeken tarikatın, AKP iktidarının yeni gözdesi olduğu belirtiliyor.

“FETÖ GİTTİ, MENZİL GELDİ”

Gazeteci İsmail Saymaz, Rize Belediyesi’nin Menzil tarikatına sahildeki dolgu alanlarına tahsis edilmesine Twitter hesabından tepki gösterdi. Medrese için  fiş verilmeden bağış toplandığına dikkat çeken Saymaz, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Rize Belediyesi, sahildeki dolgu alanını dokuz günlüğüne Menzil’cilere tahsis etti. Menzil’ciler ‘Hayra Davet Etkinlikleri’ adı altında panayır, alışveriş mağazası, oyun alanı, sahne ve yiyecek içecek stantları kurmuşlar. Fiş vermek yok, yapılacak Halidi Medresesi için bağış var.”

saymaz1-005.png

“FETÖ gitti, siyasi iktidarın yeni gözdesi Menzil geldi. Bir tarikat açık açık propaganda panayırı yapıp kuracağı kanunlara göre suç olan medrese için kuruş vergi vermeden bağış topluyor. Hiç mi 15 Temmuz’dan ibret alınmayacak?”

saymaz2-004.png