Rize'de aç kalan ayılar evleri bastı. İçeride yemek aradılar

Rize'de aç kalan ayılar evleri bastı. İçeride yemek aradılar
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde meydana gelen olayda aç kalan ayılar, girdikleri 10 evdeki eşyaları, pençe ve dişleriyle parçaladı. Evlerde kimsenin olmaması nedeniyle olayın daha büyük sorunlara neden olmadan atlatıldığı kaydedildi.

Rize'de aç kalan ayılar evleri bastı. İçeride yemek aradılar

Cevahir TOPALOĞLU- Rize / YENİÇAĞ 

Rize Çamlıhemşin''de ilçenin yüksek kesimlerindeki yaylalarda evleri bulunan bazı vatandaşlar, karşılaştıkları manzara ile büyük şaşkınlığa uğradı. Çamlıheşin-İlçenin yüksek kesimlerinde yiyecek bulamayan ayılar, sıra köylere indi. Yayladaki 10 eve giren ayılar, pençe ve dişleri ile kapılara ve pencerelere zarar verirken, birçok eşyayı ise dağıtarak parçaladı.

Sıra köylerden Aşağı köyde ikamet eden Hasan Bilaloğlu “ Hafta sonu kar yağınca terk ettiğimiz ve Nisan ayının ilk haftasına açılan yolu fırsat bilerek ne var ne yok bakmak için yaylaya çıktık. Sıra köylerden benim köyüm aşağı köyde 10 haneye ayı girerek evleri talan etiğini gördük” dedi.

"BEYAZ EŞYALARA DA ZARAR VERMİŞLER" 

Yaylada evleri bulunan Celal Kaçmaz “Hafta sonu akrabalarımızla birlikte yaylaya çıktı. Yaylaya çıkınca birçok evin kapısının kırık olduğunu gördük, şoka uğradık. Kapı girişlerine çakılan teneke korumalar bile sökülmüştü. Televizyon, çamaşır ve bulaşık makinalarını kırıp döktüğünü gördük” diye konuştu.

Sıra köylerden Aşağı köy ile birlikte Ortaköy ve Başköy’de de ayılar yaklaşık 20 eve girerek eşyalara zarar verdikleri ifade edildi.