Rize'de Emre Akbaba'nın gecesi

Rize'de Emre Akbaba'nın gecesi
Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turunda Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. 38. dakikada Çaykur Rizespor, Boldrin'in attığı golle 1-0 öne geçerken, Galatasaray 39'da sakatlıktan dönen Emre Akbaba ile cevap verdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turunda Çaykur Rizespor, sahasında Galatasaray'ı konuk etti.

38. dakikada Çaykur Rizespor, Boldrin'in attığı golle 1-0 öne geçerken 39'da Galatasaray'da Emre Akbaba karşılık vererek durumu 1-1'e getirdi. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmayınca maç bu skorla sona erdi.

Galatasaray'da 11 Mayıs 2019'daki Rizespor maçında sakatlanan ve sakatlıktan kaptan olarak dönen Emre Akbaba ise bulduğu gol ve performansıyla göz doldurdu.

MAÇ ÖZETİ

13. dakikada Galatasaray'ın baskı kurmaya çalıştığı bölümde Çaykur Rizespor, sağ kanattan Boldrin ile hızlı geldi. Onun sol kanada aktardığı topta Samudio, ceza sahası dışı sol çaprazdan vuruşunu yaparken top, direk dibinden dışarı gitti. 

25. dakikada Galatasaray, ceza sahası sol çaprazından bir serbest vuruş şansı yakaladı. Tehlikeli olabilecek noktadan Falcao'nun yaptığı vuruş, Rizespor barajından döndü. 

38. dakikada Rizespor'da Melnjak'ın sol kanattan yaptığı güzel ortaya arka direkte gelişine çok şık bir vuruş yapan Boldrin topu ağlara gönderdi: 1-0.

39. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasında gelişine Emre Akbaba da çok şık bir vuruş yaptı ve skoru eşitlemeyi başardı: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

54. dakikada Galatasaray'da Ömer Bayram, yaklaşık 35 metrelik mesafeden kaleyi denedi. Ömer'in sert şutu üst direkten döndü.

59. dakikada Çaykur Rizespor'da Denys Harmash'ın yerine Milan Skoda oyuna girdi.

65. dakikada Oğulcan ile sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında içeri yapılan ortada Skoda'dan önce Lemina araya girdi. 

67. dakikada Samudio'nun yaptığı ortaya Boldrin vurdu fakat Okan Kocuk topu çıkardı. 

71. dakikada Galatasaray'da Seri'nin pasında Emre Akbaba, sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak direğe bir vuruş yaparken top az farkla auta gitti. 

77. dakikada Galatasaray'da sol kanattan ceza sahası içine giren Ömer Bayram'ın orta-şut karışımı vuruşu altı pastaki Emre Akbaba'nın önünden geçerek auta gitti. 

77. dakikada Galatasaray'da Falcao'nun yerine Taylan Antalyalı oyuna girdi. 

77. dakikada Seri'nin yerine de Emre Mor oyuna dahil oldu. 

Çaykur Rizespor'da 80. dakikada Oğuz Kaan Güçtekin'in yerine Abdullah Durak oyuna girdi. 

88. dakikada Çaykur Rizespor'da Oğulcan Çağlayan oyundan çıkarken Orhan Ovacıklı oyunda girdi.

88. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba'nın yerine Adem Büyük oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ilave edildi.

90+1. dakikada Çaykur Rizespor etkili geldi. Samudio'nun savunma arkasına Skoda'ya bıraktığı topta son anda Donk araya girdi.

90+3. dakikada Galatasaray'da ceza sahası içinde sol kanattan Adem Büyük'ün yaptığı ortaya arka direkte Emre Mor boş kaleye dokunarak takımını öne geçirdi fakat VAR incelemesi sonucu Adem'in faul yaptığı belirlenerek gol iptal oldu.

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.