Roma’yı yaban domuzları istila etti

Roma’yı yaban domuzları istila etti
Roma kentinin en büyük sorunlarından birisi olan yaban domuzları, kontrol edilemez bir boyuta ulaştı.

Belediye Başkanı Virginia Raggi yaban domuzlarının yarattığı karmaşa ve endişenin yeniden aday olacağı seçimleri ve kampanyasını kötü yönde etkilediğini söyledi.

Yaban domuzlarının şehre inmesinin en büyük nedeni boşaltılmayan çöpler olarak gösteriliyor. Yemek arayışında olan hayvanlar çöplerde bulunan yiyeceklerin kokusunu alarak şehre iniyor.

Belediye Başkanı Raggi, yetkililerin yeterince çaba göstermediğini savunduğu "devasa ve kontrolsüz yaban domuzları" meselesi yüzünden Lazio bölge yönetimine dava açmıştı.
Raggi, "Beni karalayanlar, Roma çevresindeki yaban domuzu fotoğraflarını ve videolarını kullanmaya devam ediyor ve tüm sorumluluk bana yükleniyor" açıklamasını yaptı.

Ülkenin merkez sol partisi Demokratik Parti yönetimindeki bölgesel hükümet ise Raggi’nin suçlamalarını reddetti ve hayvan sorununun Roma’nın belediye meclislerinin sorumluluğunda olduğunu savundu.

Raggi’nin en büyük rakiplerinden olan Demokrat Parti üyesi Roberto Gualtieri’nin bölge hakkında açılan davaya olan yorumu ‘‘şaka’’ gibi oldu.

Roma sakinleri ise bu durumdan şikayetçi. Korku ve endişe içinde yaban domuzu problemine bir çözüm bulunmasını bekliyorlar.


Roma sakinlerinden Rosa Carletti, "Bir keresinde çöpleri atacakken yaban domuzlarını gördüm. Peşimden geldiler" dedi.