Roman Abramovich Chelsea için servet istedi

Roman Abramovich Chelsea için servet istedi
Premier Lig ekiplerinden Chelsea için önemli bir talip ortaya çıktı. Dev kulübün sahibi Abramovic, takıma talip olan İngiliz milyarderden 2,1 milyar sterlin istedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin sahibi Rus iş insanı Roman Abramovich, kulübü satın almak isteyen İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe’e istediği rakamı bildirdi. Roman Abramovich, Chelsea’yi satmak için 2.1 milyar sterlin (Yaklaşık 15 milyar TL) talep etti.

Geçtiğimiz yaz Chelsea Kulübü’nü satın almak istediğini açıklayan Sir Jim Ratcliffe, Roman Abramovich’e teklif yapmaya hazırlandığı şeklinde haberlerle gündeme gelmişti. 21 milyar sterlin servete sahip olan 66 yaşındaki Sir Jim Ratcliffe’in, Chelsea satın almak için servetinin onda birini gözden çıkarmak zorunda… Roman Abramovich’in Chelsea’yi satmaya sıcak bakmadığı ancak 2.1 milyar sterlin gibi bir teklife “Hayır” diyemeyeceği öğrenildi.

BİSİKLET TAKIMI SATIN ALDI

Dev bisiklet markası Team Sky’ı satın almaya ve ismini Team Ineos olarak değiştirmeye hazırlanan Sir Jim Ratcliffe, gözünü diktiği Chelsea için Roman Abramovich’in istediği rakamı verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

İngiltere’nin Rusya ile yaşadığı gerilim nedeniyle vize vermediği Roman Abramovich, bu sezon Chelsea’nin oynadığı birçok Stamford Brigde’de takip edemedi. İsrail pasaportu da olan ve İngiltere’ye de bu pasaportla vizesiz giriş yapabilen Roman Abramovich, yine de çoğu maçta takımının yanında olmadı.

Chelsea için gelecek planları yapmaya devam eden Roman Abramovich’in, Stamford Bridge Stadyumu’nun tribün kapasitesini genişleterek, 41,631’ten 63,000’e çıkarmayı hedeflediği biliniyor.