Roman partisi resmen kuruldu: Seçimlerde iddialılar

Roman partisi resmen kuruldu: Seçimlerde iddialılar
Romanların yeni partisi Güzel Parti’nin resmen kurulduğu açıklandı. Partinin Genel Başkanlığını, aynı zamanda Kocaeli'de dernek çalışmaları yürüten Hüseyin Akbulut üstlenecek.

Romanlar, bir araya gelerek, ‘Güzel Parti’ adıyla siyasi parti kurma kararı aldı. Partinin kurulma kararını Edirne’den açıklayan kurucular kurulu üyeleri, Kasım ayında bir basın toplantısında kamuoyuna açıklamış, 20 Temmuz’da da İçişleri Bakanlığı’na tüzüklerini teslim etmişlerdi. Partinin genel başkanı, Kocaeli’nin de yakından tanıdığı bir isim olan Hüseyin Akbulut partinin resmen kurulduğunu açıkladı.

Partinin Genel Başkanı Hüseyin Akbulut tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“10 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla, uzun zamandır kurmak için çaba gösterdiğimiz Güzel Parti kurulmuştur. Partimiz daha kurulmadan bile siyasi çevrelerde korku yaşatmıştır. Kuruluşumuzla birlikte birçok siyasi dengeler bozulmaya başlamıştır. Her ne kadar Roman, Abdal, Dom ve Yörükler olarak partimizin kuruluşunu yapmış olsak da, partimizin kurulacağının duyulmaya başlamasından sonra Türkiye’nin dört bir yanından partimizde görev almak için başvuruda bulunmuşlardır. Partimiz dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun tüm Türkiye sevdalılarını bağrına basacaktır. Vatana millete hayırlı olsun."