Romanya Ordusu'nda Galatasaray krizi

Romanya Ordusu'nda Galatasaray krizi
Rumen takımlarından Steaua Bükreş Başkanı Helmuth Duckadam, yapımı devam eden yeni statları için konuşurken, "Steaua" Stadı'nın açılış maçını Galatasaray'la oynamak istediklerini söyledi. Romanya Ordusu bu müsabakaya karşı çıktı.

Romanya Ligi ekiplerinden Steaua Bükreş'in, yeni stadının yapım çalışmaları devam ediyor. Romanya basınına stadın yapımıyla ilgili FCBS Başkanı Helmuth Duckadam önemli açıklamalarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre, FCBS Başkanı statla ilgili yaptığı açıklamada; "Taraftarların buraya gelip, stadı doldurup takımı desteklemesini heyecanla bekliyorum. Bu stadı kendi paramızla yaptık. Galatasaray'la açılış maçında oynamak isteriz" dedi.
Rumen MediaFax Haber Ajansı'na göre kulüp başkanı Helmuth Duckadam, taraftarın Galatasaray ile ilgili bu isteğini memnuniyetle karşıladığını söyledi. ancak karşılarına Romanya ordusu çıktı. 

İNŞAATTA SONA GELİNDİ

Stadın sahibi konumundaki Romanya ordusu burada sadece sahibi olduğu bu takımı ve milli takımı oynatmayı planlıyor, ihtilaflı olduğu birinci lig ekibi Becali'nin FCSB'sine izin vermek istemiyor. 95 milyon euro bedelle yapılan ve 32 bin kişi kapasiteye sahip olan stadyumun inşaatında sona gelindi, sonbaharda tamamlanması planlanıyor.
2014'te Steau Bükreş ikiye bölündükten sonra Gigi Becali'nin sahibi olduğu asıl takım FCSB (Steaua Bükreş Futbol Kulübü) ismini alırken Steau ismini ordunun sahip olduğu 4. ligde oynayan ekip aldı. Romanya 1. liginde mücadele eden ve teknik direktörlüğünü Bogdan Vintila'nın yaptığı FCSB, maçlarını belediyeye ait olan ve EURO 2020'de de ev sahipliği bulunan Ulusal Stadyum'da oynuyor.