Ruhi Çenet'in kamerasından yansıdı Elazığ'daki yardımlar Suriyelilere gidiyor

Ruhi Çenet'in kamerasından yansıdı Elazığ'daki yardımlar Suriyelilere gidiyor
Elazığ depreminin ardından bölgeye çadır ve erzak yardımı devam ederken bölgeden dikkat çeken haberler gelmeye başladı. Ünlü YouTuber Ruhi Çenet, bölgeye giden yardımların çoğunu Suriyelilerin aldığını, çadırların yüzde 50'sinde Suriyelilerin kaldığını kaydetti.

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giderek yaşananları yerinde gördü.

Depremin vurduğu Elazığ'da son belirlemelere göre 40 vatandaşımız hayatını kaybederken, bölgeye gönderilen erzak ve çadırlar ise tartışmalara neden oldu.

Öyle ki gönderilen erzaklar, 'tanık' ayrımı yapıldığı iddia edilirken, bazı kişilerin ihtiyacından fazla yardım aldığı ifade edildi. 

SURİYELİLER BÖLGEDE

Öte yandan bölgede oluşturulan çadır kentlerde kalan Suriyelilerin çoğunlukta olmasının ise vatandaşlarda rahatsızlığı neden olduğu görüldü. Çadırların yüzde 50'sinden fazlasını Suriyelilerin ele geçirdiği ve çoğu Suriyelinin de depremzede olmadığı iddia edildi.

Konuya ilişkin konuşan bir vatandaş ise "Suriye kenti oluştu. Nereden geldiler ithal mi geldiler? Elazığ'daydılar da biz mi görmedik? Tamamen yardım eşyalarını alanlar Suriyeli. Mantar gibi her taraftan bittiler. Bakın burada iki üç sıra tamamen Suriyeli" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler