Ruhunu satanlar dışında kimse kabul etmez

Ruhunu satanlar dışında kimse kabul etmez

Dış politikamız o kadar yanlış ki, sürekli kaybeden biz oluyoruz. Yunanistan, Ege Denizi'ndeki 18 Türk adasının üstüne oturdu! Sanki babalarının malı! Bizimkilerde ses seda yok!

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım: "Türkiye, Ege Denizi'nde, kendi topraklarında, kendi adalarında Yunanistan tarafından kuşatılmış durumda. Vatan topraklarına, Ege'deki hak ve menfaatlerimize sahip çıkmak millî bir görevdir" diyor. Görev ama ortalıkta bizim muhteremlerden hiç kimse yok!

* * *

Ege Denizi'nde işgal edilen Türk adalarından sonra şimdi de Kıbrıs'a göz koydular. Kıbrıs Türkleri ile Rum kesimi arasındaki müzakere süreci yeniden başladı. Aslında, akıntıya karşı kürek çekmek bu... Çünkü Rumların anlaşmaya niyetleri yok! Tavırlarından, davranışlarından, ikide bir işi yokuşa sürmelerinden anlaşılan şu: "Türkler gelsin, kucağımıza otursun, böylece anlaşmış olalım!" Bunu demek istiyor ve hiçbir mantıklı yaklaşımı kabul etmiyorlar. Yani onlar efendi, Türkler köle, uşak ya da hizmetkâr olacak!

Bunu kabul edecek gerçek bir Türk var mıdır? Hayır! "Avrupa Birliği"ne girmek için Rumlara teslim olmayı kabul eden satılık ruhlu herif-i naşerifler (şerefsiz herifler) hariç, hiç kimse yoktur!..

Rahmi Turan Sözcü

***

Taksici "sen tarih bilmiyorsun be teyze" deyince

-----------

 Olay aynen yaşanmıştır...

Yaşı 85 olan emekli bir eğitimci kadın taksiye biniyor. Taksi bu ya, ister istemez şoförle yolcu arasında sohbet başlıyor. Taksici 25 yaşlarında. Laf referandumla açıldıktan sonra taksici başlıyor Atatürk ve Cumhuriyet dönemini kötülemeye. Çok iyi bir Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olan 85 yaşındaki kadın "Neler söylüyorsun evladım" dedikten sonra Atatürk dönemini ve devrimlerinin Türkiye'ye sağladığı yararlardan söz ediyor. Taksici bunun üzerine "Yahu teyze sen tarih bilmiyorsun, hiç mi okumadın, oku da gerçeği öğren biraz" diye ters biçimde sözünü kesiyor. 85'lik çınar bunun üzerine taksicinin omuzuna dokunarak "Evladım bunlar senin için tarih, oysa ben bunları yaşadım." diyor. Taksici o andan itibaren hiç konuşmuyor.

Can Ataklı Korkusuz

***

Kulağa küpe niyetine

--------

Gerçeğe 3 yoldan ulaşılır.

 Bir: Düşünerek. (asıl olan budur)

İki: Taklit ederek. (en kolayı budur)

Üç: Tecrübeyle. (en acısı budur)

(Nasrettin Hoca)

Aba var, post var Meydanda er yok (Yahya Kemal)

Kötü bir yönetici, iyi bir halkı yönetemez,

kötü bir yönetici iyi bir halkı yönetiyorsa

bu halkın İyi bir halk olduğu söylenemez.

 (Çin atasözü)

"Hayırlı günler" dedim, selam verdim

rüşvet değildir diye almadılar.

 (Fuzuli)

Necati Doğru Sözcü

***

ÖLÇÜSÜZ...

------

Savcılar, yazdıkları yazılar ve yaptıkları konuşmalar yüzünden yargılanan bazı gazeteciler hakkında üç defa ağırlaştırılmış müebbet istedi...

(...)

Cezada ölçünün aşılması... Yargının inandırıcılığını yitirmesine ve kasıtlı davrandığı düşüncesine yol açar ki, ileride verilecek haklı cezalar üzerine de kuşku düşer... Bizden hatırlatması...

Melih Aşık Milliyet

***

Bu cehaletle her şeyin hakkından geliriz!

---------

... İşte Edirnekapı Mezarlığı...

Duvarların arkasındaki taşlar ya çalınıyor ya kırılıyor ya da daha hazini utanmazca birilerine satılıyor. Bu tarihi mekânların teftişinin korucuyu bir zihniyetle yapılmadığı açıkça ortada.

Topkapı surlarının dışında Topkapı-Edirnekapı arasındaki, sur boyu devam edip giden en büyük mezarlıklarımızdandır. Özellikle tarihi kişilerin şahidelerinin ve kabirlerinin bulunduğu kesim Anadolu yakasındaki Karacaahmet ve Eyüp Sultan'dakiler gibi beton parmaklıklarla çevrilmiştir. Bunun bir muhafaza olduğunu sanmayalım. Arkasına geçtiğiniz zaman, bir faciayla geçmişine, tarihteki önemli şahsiyetlerine, kısacası ölülerine saygı duymayan bir toplumla karşılaşacaksınız.

(...)Bazı mezarlar tarihi, bilgi noksanlıklarımızı örtecek kadar önemli. Ünlü Mehmet Süreyya Bey Sicill-i Osmanî adlı biyografik eserini büyük ölçüde mezar taşlarına dayanarak kaleme almıştır. 

(...)  En çok tarihçilik tartışmalarının yapıldığı, birtakım yarı cahil adamların TV'lerde yel üfürür gibi konuştuğu zamanda Osmanlı mirasının nasıl korunduğu görülüyor. Bazı çokbilmişlerin ifade ettiği gibi Bizans mirasının tahribi için de hususi bir ideolojiye lüzum yok. Bu cehalet ve hödüklükle her şeyin hakkından geliriz.

İlber Ortaylı Hürriyet