Rus devinden flaş Türkiye kararı!

Rus devinden flaş Türkiye kararı!
Rusya’da 1,3 milyar doları bulan cirosuyla ilaç sanayinin en büyük şirketi olan “R-farm”, Türkiye’de planladığı yatırımı askıya aldığını açıkladı.

Türkiye ile Rusya arasında devam eden siyasi kriz, ticari-ekonomik ilişkileri gölgelemeye, yatırım kararlarını gölgelemeye devam ediyor. Son olarak Rusya’da 1,3 milyar doları bulan cirosuyla ilaç sanayinin en büyük şirketi olan  “R-Pharm”, Türkiye’de planladığı yatırımı askıya aldığını açıkladı.

Şirketin genel müdürü Vasili İgnatyev Moskova’daki bir forumda yaptığı konuşmada, Tekirdağ’daki serbest bölgede inşaatına başlamayı planladıkları ilaç fabrikası için “şimdilik bekleme” kararı aldıklarını söyledi.

TürkRus'un Vedomosti gazetesinden derlediği habere göre, şirket 4-5 yıl içinde Türkiye pazarına 100 milyon dolar civarında yatırım planlıyordu.

Ancak önce 2014’de Rusya’daki sert devalüasyon, daha sonra 24 Kasım 2015’de Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesinin yarattığı olumsuz ortam yüzünden yatırım kararı askıya alındı.

“R-farm” 2013’de Türkiye’de “TR-Pharm” adıyla şirket kurup yatırım hazırlıklarına başlamıştı. 2011’de Aleksy Repik tarafından Moskova’da kurulan şirket, Rusya’nın en büyük ilaç şirketi konumunda.