Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tehdit

Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tehdit
Rus Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rusya ile Suriye konusundaki müzakereleri dondurma kararının Moskova'da üzüntü ve hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

Dışişleri'nden yapılan yazılı açıklamada "ABD'nin Suriye'de arzu ettiği rejim değişikliğini elde etmek için şeytanla anlaşma yapmaya, tarihi geri çevirmeyi hayal eden teröristlerle ittifak yapmaya hazır olduğunu izlenimi giderek güçleniyor" denildi.

'SURİYE'DE YENİ TERÖRİST SALDIRILAR OLURSA SUÇLUSU BEYAZ SARAY'

"Riskler çok yüksek" uyarısının yer aldığı açıklamada, "Eğer ABD'nin kararı sonucunda Suriye teröristlerin yeni saldırılarının hedefi olursa bunun suçlusu Beyaz Saray olacak. Seçim Washington'ın: Suriye halkı için nasıl bir gelecek istediklerini onlar akıllıca tartmalı" ifadelerine yer verildi. Rus Dışişleri'ne göre ABD Başkanı Barack Obama'nın hükümeti, Rusya ile işbirliğinin devam etmesi için gereken kilit koşul olan ılımlı muhalifleri terörist gruplardan ayırma taahhüdünü yerine getirmeye muktedir değil.

'EL NUSRA'YA BİR TÜRLÜ BASKI UYGULAMADI'

ABD'nin 'hiçbir zaman El Nusra Cephesi'ne gerçekten baskı uygulamamakla' suçlandığı Dışişleri açıklamasında, "El Nusra'nın herkes tarafından terörist grup olarak tanınmasına rağmen, ABD, işbirliği yaptığı hükümet karşıtı güçleri bu gruptan ayırmak için aceleci davranmadı. Aksine, ABD, hiçbir zaman barış anlaşmasının parçası olmayan El Nusra'yı muhalif grupların kalkanı altında koruyor" denildi.