Rus helikopteri düşürüldü

Rus helikopteri düşürüldü
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de üç mürettebat ve iki subay taşıyan bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olay şöyle duyuruldu:

“1 Ağustos’ta Mi-8 nakliye helikopteri, Halep’e insani yardım ulaştırdıktan sonra İdlib vilayetinde yerden açılan ateşle düşürüldü. Suriye’deki Rus Uzlaşma Merkezi’nden üç mürettebat ve iki subay, helikopterdeydi.”

Helikopterde bulunanların öldüğü açıklandı.

Bakanlık açıklamasında, helikopterin Lazkiye’deki Rus Hava Üssü Hmeymim’e döndüğü sırada düşürüldüğü ifade edildi.

Bu, Suriye’de 2016 içerisinde düşürülen 3’üncü Rus helikopteri. Geçen ay Mi-25 tipi bir saldırı helikopteri Palmira yakınlarında düşürülmüştü. Nisan ayında yine aynı tip bir helikopter, Humus yakınlarında uçarken kaza yapmıştı. Savunma Bakanlığı helikopterin düşürülmediğini bildirmişti.

Geçen yıl Ekim ayında ise sınır ihlâli nedeniyle Türk jetleri tarafından düşürülen SU-24M tipi bombardıman uçağının pilotunu kurtarmak için bölgeye gelen bir Mi-8 tipi helikopter, acil iniş yapmak zorunda kalmış ve IŞİD üyeleri tarafından imha edilmişti.

Helikopteri hangi örgütün düşürdüğü henüz bilinmiyor. Fakat İngiliz Reuters haber ajansını servis ettiği fotoğraflarda, adını Fetih el Şam Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi üyelerinin helikopterin düşürüldüğü bölgede bir pikapın üzerinde sevinç gösterileri yaptığı görülüyor.

Öte yandan, sosyal medyada Rus pilotların cansız bedenlerinin sürüklenip bir kamyona götürülme anını yansıtan fotoğraflar yayınlandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre; enkazda biri erkek, biri kadın iki kişiye ait kimlikler çıktı.

Enkazdan çıkarılan kişiler eşyalar arasında Rusya’ait sürücü belgeleri, pasaportlar, sigorta kartları ve dini ikonlar yer alıyor.