Rus medyası: Türkiye, Rus ve Suriye askeri uçaklarını vurdu

Rus medyası: Türkiye, Rus ve Suriye askeri uçaklarını vurdu
Rusya 24 kanalı, Suriye’nin İdlib kentinde TSK’nın Rus ve Suriye askeri uçaklarını vurduğu iddia etti. TSK'ya yakın bir kaynak, Rus medyasında yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Rus medyası , Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Rus ve Suriye uçaklarını vurduğunu iddia etti. Reuters haber ajansında yer alan bilgilere göre, İdlib’de TSK’nın Rus ve Suriye savaş uçaklarına karşı roket fırlatan silahlar kullandığını belirtti.

Russia 24 televizyonu, Türk askeri birliklerin taşınabilir hava savunma sistemlerini aktif olarak kullandığını kaydetti. Russia 24 ayrıca, TSK’nın taşınabilir hava savunma sistemleri kullanarak uçakları vurduğunu aktardı. Ayrıca söz konusu haberde, Rus ve Suriye savaş uçaklarının bu duruma önlemler aldığı da belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yakın bir kaynak, Rus medyasında yer alan haberlerin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, İdlib'de Rus uçaklarına ateş edildiğine yönelik iddiaların gerçek dışı olduğu ve Türk askerinin hiçbir şekilde Rus askerlerini ve Rus uçaklarını hedef almadığı kaydedildi.