Rusya, ABD'ye dava açmaya hazırlanıyor

Rusya, ABD'ye dava açmaya hazırlanıyor
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington yönetimine ABD'deki Rus diplomatik temsilcilikleriyle ilgili kararları nedeniyle açacakları dava üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ryabkov, "ABD'yi en kısa sürede dava edeceğiz. Süreç için çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz ve çalışmaları tamamladığımızda mahkemeye başvuracağız" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hafta başında ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la yaptığı telefon görüşmesinde,  Washington'ın ABD'deki Rus diplomatik mülklerine el koyması ile ilgili dava açacaklarını söylemişti.

'RUSYA'NIN KARARI, ABD'NİN YASADIŞI YAPTIRIMLARIYLA KIYASLANAMAZ'

Bu arada Ryabkov, Moskova yönetiminin Rusya'daki Amerikan diplomatik mülkleri konusunda karşılıklılık esasına göre hareket etmesinin Washington'un yasadışı yaptırımlarıyla kıyaslanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

'ABD'YE 7 AYLIK SÜRENİN ARDINDAN YANIT VERDİK'

Rusya'nın yaşanan gelişmelerle ilgili görüşünün ABD'ninkinden büyük ölçüde farklı olduğunu kaydeden Ryabkov, "ABD'li yetkililerin gelişmeleri yaşanandan farklı olarak yansıtma girişimlerini kabul etmiyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Moskova yönetimi, Rusya'daki ABD'li diplomatların sayısını ABD'deki Rus diplomatların sayısıyla eşitleme kararını ABD'nin Rus diplomatları sınırdışı etme ve Rus diplomatik mülklerine el koyma kararından 7 ay sonra aldı" ifadelerini kullandı.

Ryabkov, Rusya'nın bu kararı ABD Kongresi'nin bardağı taşıran yeni yaptırım tasarısını onaylamasının ardından aldığını da anımsattı.

İlgili Haberler