Rusya Azak Denizi’ne mayın gemisi gönderiyor

Rusya Azak Denizi’ne mayın gemisi gönderiyor
Rusya, Ukrayna ile Azak Denizi’nde geçtiğimiz günlerde başlayan gerilim sonrası yeni bir hamle yapıyor. Bölgedeki kaynaklar, Bir Rus mayın gemisinin Azak Denizi’ne doğru hareket ettiğini belirtiyor.

Rusya ile Ukrayna arasında Azak Denizi’nde süren gerilimde yeni bir gelişme yaşanıyor. Reuters haber ajansının bölgedeki kaynakları, bir Rus mayın tarama gemisinin Karadeniz'den Azak Denizi'ne doğru gittiğini belirtti.

Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan Mariupol Limanı'na gitmek üzere 25 Kasım Pazar yola çıkan 3 Ukrayna savaş gemisine Rus kara sularını ihlal ettiği gerekçesiyle Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemileri müdahale etmişti.

Ukrayna gemileri ve gemi mürettebatı Rusya tarafından alıkonmuştu. Rusya, Ukrayna gemisine ateş açarak 1 askeri öldürdü. 24 Ukrayna askerini ise tutuklayarak 2 ay hapse mahkum etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyini toparlamış, ülkede sıkıyönetime gidilmesi kararını imzalamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun talebiyle toplanan parlamentoda, ülkede 30 günlük sıkıyönetime geçilmesini öngören kararname kabul edilmişti.

NATO üyesi 29 ülke, Azak Denizi'nin Kerç Boğazı bölgesindeki gelişmeler ışığında Ukrayna'ya olan desteğini vurgularken, Rusya'ya Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler