Rusya Devlet Başkanı Putin'den Karabağ açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Karabağ açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Putin, 12. BRICS Zirvesi’nde Karabağ bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, anlaşmalara uyulmasının önemli olduğunu söyledi.

Putin'den Karabağ açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 

 Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderlerinin katılımıyla yapılan 12. BRICS Zirvesi’nde video konferans yöntemiyle konuştu.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin siyasileştirilmemesi gerektiğini anlatan Putin, "İki yıl önce Güney Afrika’nın girişimiyle üzerinde anlaştığımız, BRICS nezdinde aşı geliştirilmesi ve araştırılmasına yönelik bir merkezin oluşturulmasına dair süreci hızlandırmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

DAĞLIK KARABAĞ KONUSU

Putin, Dağlık Karabağ’da ise çatışmaların tümüyle durduğuna dikkati çekerek, "Dağlık Karabağ anlaşmalarının uygulanıyor olması önemli. Çatışmalar tümüyle durdu ve durum istikrara kavuşuyor. Böylelikle hem Azerbaycan hem de Ermeni halklarının çıkarları doğrultusunda, krizin uzun vadeli ve tam ölçekli çözümünün adil şekilde sağlanması için koşullar yaratılmış oldu" değerlendirmesinde bulundu. Zirvenin bitmesinin ardından, BRICS ülke liderleri "Moskova Deklarasyonu"nu imzaladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı