Sergey Lavrov ABD'yi hedef aldı

Sergey Lavrov ABD'yi hedef aldı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında ABD'ye yönelik göndermelerde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Viyana’da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmesinden sonra düzenledikleri ortak basın toplantısında, Afganistan’daki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, "Amerikanların, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da herkesi kendilerinin uygun gördüğü şekilde yaşamaya zorladığını gördük. Zorla nasıl yaşayacağını hiç kimseye öğretemezsin" diye konuştu.

ABD’nin Afganistan’daki askeri operasyonu sonrasında nasıl bir sonuç çıkarması gerektiğine ilişkin yorum yapan Lavrov, "Amerikanların, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da herkesi kendilerinin uygun gördüğü şekilde yaşamaya zorladığını gördük. Zorla nasıl yaşayacağını hiç kimseye öğretemezsin. Bundan çıkan en büyük sonuç bu. Herkes kendi sorunlarıyla ilgilenmeli, her ülkenin yeterince kendi sorunu var" dedi.

ABD’nin farklı ülkelerdeki eylemleri sonrasında Avrupa dahil dünyada terör tehdidi, uyuşturucu trafiği ve iltica sorununun arttığını dile getiren Lavrov, "Başkasının işine müdahale etmemek lazım. Birleşmiş Milletler tüzüğünü ihlal edecek şekilde güç kullanmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Afganistan konusunun uluslararası gündemde en ciddi yere sahip olduğunu belirterek, "Uluslararası toplum olarak, Afganistan’ın uluslararası terörizmin ''kuluçka makinesi'' olmaması veya buradan yeni bir göç dalgası meydana gelmemesi için gereken her şeyi yapmalıyız." diye konuştu
Avusturya’nın oran olarak en çok Afgan topluluğuna sahip ikinci ülke olduğuna işaret eden Schallenberg, Afganlıları ülkeye getirmenin krizin çözümü olmayacağını da vurguladı.

Schallenberg, gelecek hafta Afganistan’ın komşuları Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile konferans düzenleyeceklerini, Avrupa ülkelerinin bu ülkelere yardımcı olabileceğini kaydetti. (AA)

İlgili Haberler