​​​​​​​Rusya ekonomisi göçüyor: Petrol 30 dolar

Her zaman söyledim "ekonomist değilim." Ancak bu alandaki geleceği iyi gözlemlerim. Şunun şurasında daha ne kadar oldu yazalı. "Petrol fiyatları hızla düşecek" dedim. Bazı kartviziti dolular benimle dalga geçmeye kalktılar. Çok sürmedi tahminlerim çıkmaya başladı.

Pazar gecesinden itibaren gravitesi en yüksek olan Brent petrolün varili 12 saatte 50 dolardan 31.43 dolara indi.

1989'a dönüş

Yazdım, çizdim olacakları. Petroldeki bu hâl Rusya Federasyonu'nu bitirecek. Sırtındaki kamburları iyice meydana çıkardı. En başta da "Esad'ın getirdiği yükü." Adam kimseyi düşünmüyor. Yine başladı taciz atışlarına. Halen petrol 30 dolarlarda ise, bunu bir yerde Suudi Arabistan'ın desteğine borçlular.

Suudiler içeride birbirlerini yerken dahi OPEC'in üretimini yükseltmediler. Yani Moskova'daki çetenin başı Putin'in göçüşünü engellemeye çalışıyorlar.

Yine de gidişat Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ertelenmesine neden olabilir. Daha sonraki en büyük faydayı ise Esad rejiminin yıkılışında görebiliriz. Alın size "en mutlu sonucu..."

Çok özel not

Babıali'de en çok gence yardımcı olan isim kesinlikle benim. Bunu kalan ömrümde daha iyi anlamaya başladım. Dün sabah cep telefonum çaldı. Zor zar açtık. "Beni tanıdın mı?" diye sorarak söze başladı.

Eski dost

Sonra "Ben Mustafa Kaya" deyince tebessüm ettim. Son görüşmemizin üstünden en az 8 yıl geçmişti.

Onun destek verdikleri arasında Kanal 7'yi ilk sıraya koyabilirim. Kaya şimdi Türk Telekom'da imiş. İki gün üst üste yazdığım şikayetim için aradığını söyledi ve "benden hayırlı haberi bekle" dedi kapattı.

İsteğine uyup kendimi beklemeye aldım.

Unutulmaması gerekenler

A. İhsan eski dostlardan. Kolay kolay yazmaz. Gerçekten, durumumdan endişe duyduğunu kaleme aldığı uzun mesajından anlıyorum:

"Kıymetli büyüğüm,

Tekrar geçmiş olsun, Allah şifa versin. Hanım başımın etini yedi. Ne kazası geçirmiş diye. -Bunu hemen cevaplayayım. Hayvanları beslerken yüksek bir yerden aşağı düştüm.-

Mazeretim nedeniyle epeydir yazamayınca notlarım da birikti. Çoğu gündemden düşmüş görünse de, fikritakip anlamında hatırlatma ihtiyacı duydum:

* Kızılay-Ensar-Başkentgaz üçlü sacayağı unutulmamalı.

* Sinan Aygün-Togo Kuleleri imar ve yolsuzluğu asla unutulmamalı.

Deprem

Gelelim daima gündemde olması gereken deprem konusuna. Afet sonrası yazılanlar şimdiden kayboldu.

* Bir başka konu son 10-20 yılımızın mevcut iktidarla geçmesi. Akla gelen her şey onların eseri.

Bir de sorum var. Yazdığınız Koç ve Sabancı grubuna kesilen külliyetli miktarda cezalara ne oldu? Ödediler mi?

-Ona da cevabı vereyim, dikkatinizden kaçmış. Tamamı geçiştirildi.-

Bir de tavsiyem olacak; 'Bir olalım, diri olalım, iri olalım' diyen Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözünü şiar edinelim. Yani kırıcılıktan uzak duralım."

***

Diğerleri

Yine bazı ilginç mesajlar aldım. Mülteciler Komitesi Türkiye Temsilcisi iki kelime yazmış; "Bayrak gezdirmek."

Metin Çorabatır kardeşimin göndermesi hoşuma gitti. Metin artık pek çok ekranda gözüküyor. Bir başka kardeşim Aydın Ulun da kısacık yazmış; "Şifa niyetine, neş'en huzurlu bol ola Burhan abi."

Doktor Osman Ünal, esprime daha güzeliyle cevap verdi.

"Sayın üstadım. Sizi sağlıklı gördükçe sevincim katlanıyor. Sıhhat içinde nice yıllara inşallah. Yazınızda bahsettiğiniz dağ keçisinin boynuzlarının birini karı-koca Amerikalı çifte ayırsak, diğeri av izni veren yetkililere yetmez mi? Saygı ve hürmetlerimle."

***

İlle de futbol

Beşiktaş-A.Gücü, Gaziantep-Trabzon, F.Bahçe-Denizli ve Sivas-G.Saray maçlarının tamamı zevkli ama elektrikli geçti. Hepsi üç neticeyle bitebilirdi. Sadece Siyah-Beyazlı ekibin maçı kesinlikle hakem kararıyla sonuçlandı.

Sarı Lacivertlilerle ilgili en güzel değerlendirmeyi Rıdvan Dilmen yaptı. Söylediklerini ben yazsam iki holigan beni topa tutardı. "Ali Koç, bir tutam kalan desteğini de bitirdi" diyen Rıdvan'dan başkası değildi. Dilerim hastalar iki defa tekrarlanan Rıdvan'ın laflarını dinlemişlerdir.

Ben nasıl "Bu Beşiktaş'tan şampiyon olmaz" diyorsam fanatikler de gerçekleri kabul etmeli.

Aday sayısı

Alanya da yarıştan koptu. Cüneyt Çakır destekli Başakşehir en büyük favori. Daha sonra Trabzon, G. Saray ve Sivas geliyor. Anlayacağınız aday sayısı dörde indi.

Düşeceklere hiç girmeyeceğim. En az 10 takım potada. Allah yardımcıları olsun...

GÜNÜN SÖZÜ

Yenile yenile, yenmeyi öğreneceğiz. Demirbaş Şarl

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları