Rusya-Esad ve PKK Halep'i Vuruyor

Rusya-Esad ve PKK Halep'i Vuruyor
Ağırlıklı olarak Türkmen nüfusun yaşadığı ve muhalif grupların kontrolündeki Halep bombardıman altında. Havadan Rusya, karadan Esad ve PKK güçleri şehri yerle bir etti, onlarca genç-yaşlı hayatını kaybetti.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Halep şehrinin bir kısmını geri almak için Esad ve Rusların başlattığı operasyon tam anlamıyla insanlık trajedisine dönüştü. Havadan Rus jetlerinin, karadan ise Esad ve PKK terör örgütünün saldırıları sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Ağırlıklı olarak Türkmen nüfusun yaşadığı Halep'te büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Rus savaş uçaklarının sivil alanları da vurması onlarca çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

30 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal, yaptığı açıklamada, ''Rus ve rejime ait savaş uçakları, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladı, saldırılarda 30 sivil yaşamını yitirdi, 250 kişi yaralandı.'' dedi.

Saldırıların kentin Şear, Tarik El Bab, Firdevs, Maadi, Katırci, Ensari ve Sukkeri semtlerinde yoğunlaştığını bildiren Mişal, şunları kaydetti:

''Rus ve rejim uçakları, sabahtan bu yana Halep'e 200'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Yoğun bombardıman nedeniyle olay yerlerine ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Halk, söz konusu saldırılardan dolayı evlerini terk ediyor. Yaralılar el arabalarıyla taşınıyor. Enkaz altında kalanlara ise kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz.''

BM: "HALEP'İN DOĞUSUNDA YİYECEK KALMADI"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında "Halep'in doğusunda 275 bin kişi dehşet verici şartlar altında yaşıyor. Temmuz ayının başından beri buraya hiç yardım ulaştırılamadı. Dünya Gıda Örgütü'nün ulaştırdığı son yardımlar 13 Kasım'da tükendi. Diğer kuruluşların yardımları da bitmek üzere. Bu durum Halep'in doğusunu 'yiyeceksiz kent' haline getirdi. BM, sınır ötesi de dahil olmak üzere her türlü modelde Halep'e yardım ulaştırmaya hazırdır. BM, tüm taraflara sivil ayrımı gözetmeyen bombalamalara son vermeleri, siviller ve sivil yapıları koruma çağrısı yapıyor. Taraflardan, hayat kurtaracak insani yardımların ulaşmasına uluslararası insancıl hukuk uyarınca izin vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SON 2 GÜNDE YAŞANAN TRAJEDİDEN SADECE 2 KARE!

halep2.jpghalep3.jpg

İlgili Haberler