Rusya, Şam ile YPG arasında diyalog için desteğe hazır

Rusya, Şam ile YPG arasında diyalog için desteğe hazır
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya'nın Şam yönetimi ile YPG/PKK arasında diyalog kurulması için destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, YPG/PKK'nın Suriye ordusuna katılma olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Zaharova, terör örgütü YPG/PKK'nın ana ana unsurunu oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Suriye hükümet ordusuna katılımı meselesinin doğrudan Şam yönetimi ile YPG/PKK arasında çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Rusya'nın amacının bu diyaloğun kurulması için destek vermek ve ileride mutabakat sağlanması halinde bunların uygulanmasını garanti etmek olduğunu belirten Zaharova, olası bir birleşmenin formatının ise ilgili taraflar arasında belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye ordusu, DSG'den kendilerine katılmak isteyenleri kabul edeceklerini duyurmuştu. Suriye İçişleri Bakanlığı da DSG'nin polis birimi gibi hareket eden 'Asayiş'i iç güvenlik birimlerine katılmaya çağırmıştı.