Rusya Türkiye için şartını açıkladı

Rusya Türkiye için şartını açıkladı
Rusya, Türkiye'den gıda alımı koşullarını açıkladı.Türkiye'nin Rus piyasasına ürün gönderecek işletmelerdeki kural ihlallerinin yok edilmesi istendi.

Rusya, Türkiye'den gıda alım koşullarını açıkladı. Açıklamayı yapan Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Vasiliy Lavrovski, Türkiye'nin Rus piyasasına ürün gönderecek işletmeler ve depolardaki kural ihlallerini yok etmesi gerektiğini bildirdi.

Lavrovski Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, Türk işletmelerinin ve ilgili bakanlıkların ilk olarak bitkisel ürünlerin kalitesinden dolayı endişe duymaları gerektiğini belirtti.

RUS PİYASASINA ÜRÜN GÖNDERECEK

Lavrovski konuşmasına şu şekilde devam etti; "Bizim temsilcilerimiz Rus piyasasına ürün gönderecek işletmeleri ve depoları denetlemek üzere Türkiye'ye gitti. Bazı ihlaller var, bu ihlaller kaldırılmadan Türk ürünlerinin Rus piyasasına gönderilmesinden konuşmak mümkün değil.

Eksikliklerin kaldırılması için gerekli zaman Türk tarafının ne kadar ilgili olduğuna, işbirliğine ve Rosselhoznadzor'un taleplerini yerine getirmeye ne kadar hazır olduğuna bağlıdır.

TÜM DÜNYA ÜLKELERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Ve tabi ki bu Rosselhoznadzor'un imkanlarına da bağlı. Biz tüm dünya ülkeleriyle çalışıyoruz ve bizim kaynaklarımız sınırlı. Rusya Tarım Bakanlığı ve Rusya Hükümetinin politikası doğrultusunda ilerliyoruz ve gücümüzü Rusya'nın çıkarlarına uyan yönlerde kullanıyoruz."