Rus askerleri sivilleri böyle vurdu. Kamera kayıtları ortaya çıktı

Rus askerleri sivilleri böyle vurdu. Kamera kayıtları ortaya çıktı
Rusya- Ukrayna arasındaki savaş 70 günü aşkındır devam ediyor. ABD merkezli bir medya kuruluşu olan CNN, Rus askerlerinin sivilleri öldürdüğü görüntüleri yayınladı.

24 Şubat’tan beri Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal devam ediyor. 

ABD merkezli medya kuruluşu olan CNN, Rus askerlerinin sivillere uyguladığı şiddeti ortaya çıkardı.

Silahsız sivillerin Ukrayna''nın başkenti Kiev''de Rus askerleri tarafından öldürüldüğü görüntüleri yayınlandı.

AĞIR SİLAHLARLA SİVİLLERİ ARKADAN VURDULAR

Güvenlik kamerası görüntülerinde iki Rus askerle konuşan Ukraynalı siviller daha sonra yollarına devam ederken bir anda Rus askerler ağır silahlarını alarak sivilleri arkadan vurdu. Silahların ateşlenmesiyle birlikte yere düşen iki kişinin kimlikleri de ortaya çıktı.

Öldürülenlerden birinin Rus askerleri tarafından yağmalanan bir otomobil galerisi sahibi olduğu belirtilirken ailesi isminin açıklanmasını istemedi. Öldürülen diğer kişinin ise 68 yaşındaki Leonid Oleksiyoviç Plyats olduğu ve onun da galeride güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İki adamın da olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtilirken, Ukrayna savcılığı bu görüntüleri Rusya’nın savaş suçu dosyasına eklediğini ve soruşturma başlatıldığını aktardı.

Plyats’ın kızı Yulia, “Babamın öldüğü videoyu görmeye dayanamıyorum. Fakat bu görüntüleri saklayacağım ve işgalcilerin ne kadar vahşi olduğunu çocuklarıma göstereceğim. Babam bir sivildi ve silah taşımayan bir barış yanlısıydı” ifadesini kullandı.

Kamera görüntülerinin 16 Mart’ta çekildiğini aktaran yetkililer cinayet anının farklı açılardan çekildiğini de belirtti.

İlgili Haberler