Rusya'dan Ukrayna'nın Dnipro şehrine füze saldırısı

Rusya'dan Ukrayna'nın Dnipro şehrine füze saldırısı
Rusya bu kez Ukrayna'nın Dnipro şehrine füzeyle saldırdı. Sosyal medyada paylaşılanlara göre ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Rusya, Ukrayna''ya sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rusya bu kez Ukrayna''nın Dnipro şehrine füzeyle saldırdı.

Ukrayna''nın Dnipro şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Mykhailo Lysenko yaptığı açıklamada Rus ordusunun saldırısını doğrulayarak, “Dnipro''ya yapılan füze saldırısı sonucunda şehirde su kesintisi yaşanabilir” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde şehrin farklı noktalarında patlamalar yaşandığı görülürken, saldırı nedeniyle birçok yerde yangın çıktığı iddia edildi. Öte yandan ölü ve yaralıların olduğu da belirtiliyor.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta Rus ordusunun faaliyetlerine dair başkent Moskova''da açıklamalarda bulundu. Harkiv bölgesinde Ukrayna güçlerinin geçici pozisyonlarına yönelik yüksek hassasiyetli silahla saldırı düzenlendiğini belirten Konaşenkov, bu saldırıda 200''e kadar Ukraynalı asker, yaklaşık 50 yabancı paralı savaşçı ile 19 askeri teçhizatın vurulduğunu aktardı.

Rus hava ve uzay kuvvetlerinin Donetsk bölgesinde bulunan "Sağ Sektör" milliyetçi grubunun pozisyonlarına yönelik saldırılar düzenlediğini ve bu saldırıda 300''e yakın "milliyetçi" ile 30 özel askeri teçhizatın imha edildiğini söyleyen Konaşenkov, Zaporijya bölgesinde de 70 Ukraynalı askerin bulunduğu kışlanın yok edildiği bilgisini paylaştı.

Ayrıca, son 24 saatte Donetsk ve Dnipro bölgelerinde Ukrayna ordusuna ait 5 yönetim merkezi ve iletişim ağı ile Buk-M1 hava savunma füze sisteminin imha edildiğini aktaran Konaşenkov, Rus hava muharebe taktik birlikleri ile füze ve topçu birliklerince de 18 yönetim merkezi, asker ile askeri teçhizatın yok edildiğini söyledi.

SİVİLLERİ VURDU

Öte yandan Rus ordusu Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurmuştu.

Ukrayna Acil Durum Servisi, tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı sonucu küçük bir çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, ön bilgilere dayanarak füzelerin iş merkezine isabet ettiğini ve binalarına zarar verdiğini, bir otoparkta ve araçlarda yangına yol açtığını aktardı.

 

İlgili Haberler