Rusya ve Çin dolara karşı savaş başlattı!

Batı’nın kurduğu ekonomik sistem; kriz sayesinde IMF ve Dünya Bankası üzerinden Ukrayna ve Macaristan’a yerleşiyor. IMF, Ukrayna ve Macaristan için kesenin ağzını açtı! Biliyorsunuz, IMF bir ülkeye girdi mi, o ülkeyi ekonomik, sosyal ve siyasi krizler, hatta bölünme bekler!
Ukrayna ve Macaristan’a acıyorum!
Fakat, Rusya ve Çin karşı hamlede bulundu!
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova’ya gelen Çin Başbakanı Wen Jiabao ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada iki ticari ortağın doları daha az, kendi ülke paralarını daha fazla kullanmaları gerektiğini söyledi. Rusya ve Çin’in ABD Doları’ndan ziyade kendi para birimleriyle daha fazla ticaret yapma konusunda düşünmesi gerektiğini vurgulayan Putin,  “Dolara bağımlı dünya ciddi sorunlar yaşıyor. Karşılıklı ticarette ödeme sistemini geliştirme üzerinde düşünmeliyiz. Ulusal para birimlerini daha geniş kullanmayı da göz önünde bulundurmalıyız”  ifadelerini kullandı.
Wen de yaptığı açıklamada, Putin ile görüşmesinde küresel krizle mücadele yolları konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek,  “Rusya ve Çin ilişkileri stratejik ortaklık ve karşılıklı güvene dayanan yeni bir seviyeye ulaştı”  ifadelerini kullandı.
Wen, küresel mali altyapıda reform yapılmasının önemli olduğunu belirterek,  “Bunun için en uygun zaman şimdi. Küresel para birimi sistemini değişik para birimlerinin kullanımını destekleyerek çeşitlendirmeliyiz”  dedi.

* * *

Okurlarımız bilir. Biz esasen, birkaç büyük ülkenin dolar kullanımını tamamen bırakması halinde ABD ve Avrupa ekonomilerinin 24 saat içinde çökeceği iddiasındayız.
ABD’nin uyguladığı küresel terörizmi durdurmak için önce kaynaklarını kesmek gerekir! Küresel terörün kaynağı, Federal Reserv dedikleri bankada basılan fakat dörtte üçünün hiçbir karşılığı olmayan, ama dünyanın temel para birimi olan dolardır! İşte bu kaynağı kurutmak gerekir! Bu görüşümü ilk defa ileri sürüyor değilim. Fakat, meselenin anlaşılması için 10 yıl geçmesi gerekti.
200 devletli dünyada ekonomik ve siyasi olarak ABD güdümüne girmiş devlet adamları bunu yapamaz! Çünkü zaten kendi ülkelerinde merkez bankası başkanlarını bile ABD belirlemektedir! Dolara bağımlılık, uyuşturucu bağımlılığı gibidir!
Fakat Rusya ve Çin buna muktedirdirler. 
ABD’nin İran’ı hedef almasının asıl sebebi olarak, Tahran’ın petrol borsasında dolar yerine euro kullanma kararını uygulamaya başlaması gösteriliyor. Çin ve Rusya’nın da dolardan euro’ya geçmesi halinde zaten mesele çözülmüş olacak. Doların egemenliği sona erecek! Doların egemenliği sona erince, küresel terörün kaynağı kurumuş olacak!


Polisin çifte standardı!
Televizyonlar, gazeteci Merdan Yanardağ’ın Ankara’da gözaltına alınma görüntülerini yayımladı. Yanardağ’ın elleri arkadan bağlıydı!
Anadolu Ajansı ise Antalya’da dur ihtarına uymayan motosikletli genci vurarak öldüren polisin, polis arkadaşları tarafından götürülüşünü fotoğrafladı. Adam öldürmekten tutuklanan polis memuru eli cebinde yürürken bir taraftan da cep telefonu ile konuşuyordu!
Yanardağ, savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Polis ise tutuklandı.
Anayasa’ya ve evrensel hukuka göre kanun önünde bütün vatandaşlar eşitti değil mi?
Polisimiz, şüpheli polis olunca neden yelkenleri suya indiriyor ve şüpheli hükümeti televizyon programlarıyla eleştiren başka biri ise neden sert davranıyor?
Kimse yanlış anlamasın, bir polis çocuğu ve akrabaları arasında birçok polis bulunan biri olarak bu tespiti yapıyorum.
Böyle hukuk devleti olur mu?

Yazarın Diğer Yazıları