Rusya ve Suriye İdlib'i vurdu!

Rusya ve Suriye İdlib'i vurdu!
Rus savaş uçaklarının 22 günlük bir aranın ardından İdlib'e hava saldırıları düzenlemeye başladığı iddia edildi. Rusya'nın ardından Suriye'de bölgeye karadan harekat başlattı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 22 günlük bir aranın ardından Rus savaş uçaklarının İdlib bölgesine yeniden saldırı düzenlediğini iddia etti. 

Rusya, İdlib bölgesine operasyon hazırlığı yapan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek veriyor.

SURİYE ORDUSU DA VURMAYA BAŞLADI

Suriye ordusu da İdlib'i zaman zaman havadan vuruyor. Esad rejimine bağlı Suriye ordusu aralıklarla İdlib'i topçu ateşiyle de hedef alıyor.

3 MİLYON SİVİL YAŞIYOR 

Muhaliflerin son kalesi olan idlib ve çevresinde 3 milyon sivil yaşıyor. Birleşmiş Milletler İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunuyor.

İDLİB İRAN'DAKİ ZİRVEDE KONUŞULACAK

İdlib konusu 7 Eylül'de Tahran'da İran, Rusya ve Türkiye liderleri arasında yapılacak zirvede de masaya yatırılacak.

KREMLİN’DEN İLK AÇIKLAMA

Reuters’ın son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberde Kremlin’in açıklamalarına yer verildi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, “İdlib’teki militanlar Suriye’deki barışı engelliyor ve Suriye’deki Rus askeri üslerini tehdit ediyor” ifadesi kullanıldı. Kremlin’in, “Trump’ın Suriye’nin İdlib konusundaki uyarısı İdlib sorununun çözümü için doğru yaklaşım değildir” açıklamasını yaptığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada, İdlib’in “terörist yuvası” olduğu ifade edilirken, “İdlib’in durumu Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin bu hafta İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşecek zirvesinin ana konularından biri olacaktır” denildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın muhalifleri şu an İdlib vilayetinde yoğun olarak bulunuyor. Son dönemde diplomasi trafiğinin yoğun olarak arttığı Suriye konusunda, İdlib 7 Eylül’de İran, Rusya ve Türkiye arasında yapılacak zirvede masaya yatırılacak. Bu hafta içerisinde Tahran’da gerçekleşecek zirve bölgeye barışı getirmek için kritik önem taşıyor.

İlgili Haberler