Rusya'dan ABD ve İsrail'e sert yanıt

Rusya'dan ABD ve İsrail'e sert yanıt
Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patrushev, İran'ın bölge güvenliğine tehdit oluştur gösterilmesine tepki göstererek ABD ve İsrail'i Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunmasına teşvik etmeye çağırdı.

Batı Kudüs'te düzenlenen ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesinde Tel Aviv ve Washington'ın istediği olmadı.

Zirveye katılan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrueshev'in burada gazetecilere verdiği demeçte İran'ı savunması ABD ve İsrail'de soğuk duş etkisine neden oldu.

Patrushev, "İran'ın bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu gibi gösterilmeye çalışılması  veya uluslararası terör gruplarıyla karşılaştırılması kabul edilemez" dedi. 

Suriye'deki durumun ve bölgedeki İran etkisinin masaya yatırıldığı  üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada Patrushev, ABD ve İsrail'i Suriye'deki  krize siyasi bir çözüm bulunmasına teşvik etmeye çağırdı.

Rus yetkili, son zamanlarda ABD ve İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü propagandaya da vurgu yaptı.

Batı Kudüs'te düzenlenen ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesinde  Suriye'nin durumu ve İran'ın bölgedeki rolü ele alındı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başkanlık ettiği zirveye,  Patrueshev'in yanı sıra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile İsrail  Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat katıldı.