Rusya'dan ABD'ye İran suçlaması

Rusya'dan ABD'ye İran suçlaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin çekildiği nükleer anlaşmayla ilgili durumun Washington'un sorumsuzca tutumundan kaynaklandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak da bilinen, İran ve P5+1 ülkeleri arasında imzalanan ancak Washington'un çekildiği nükleer anlaşmayla ilgili durumun ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklandığını söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin anlaşmadan çekilmesinin yıldönümünde Moskova'da bir araya geldi.

Görüşmenin başında yaptığı konuşma sırasında JCPOA ile ilgili mevcut durumun ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklandığını belirten Lavrov, "Anladığım kadarıyla, ana gündem maddemiz İran'ın nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı ile BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarında belirtilen yükümlülüklerini reddeden ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklanan durum olacak" ifadelerini kullandı.Lavrov, Zarif'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin JCPOA'yla ilgili mesajını kendilerine ulaştırdığını belirtti.

Moskova yönetiminin bu mesajı dikkatle inceleyeceğini kaydeden Lavrov, Zarif'le görüşmesinin konuyla ilgili değerlendirmeleri ve açıklamaları birinci ağızdan alma imkanı sunacağını ve bunun çok değerli olduğunu ifade etti.

Lavrov, Tahran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığını korumasını takdir ettiklerini sözlerine ekledi.