Rusya'dan açıklama: S-400'ler teslim edilecek

Rusya'dan açıklama: S-400'ler teslim edilecek
Kremlin Sözcüsü Peskov, Yeni parti S-400'lerin yakın arada Türkiye'ye teslim edileceğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in Rusya''nın Soçi kentinde görüşmesinin ardından Kremlin''den önemli açıklamalar geldi.

Yunan basınına konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türkiye’ye yeni bir S-400 füze sistemi partisi daha teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Peskov, “Rusya ve Türkiye arasındaki bu tür bir işbirliği hiçbir ülke için özellikle Yunanistan için bir tehdit olmamalı çünkü sistem saldırı değil savunma üzerine. Yüzde yüz savunmacı” dedi.

ABD’nin ve NATO’nun eleştirilerine karşı Peskov, Yunanistan''a Rusya''yla işbirliği konusunda bir başka NATO üyesi olan Türkiye''yi örnek alması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’YE S-400 TESLİMATI

Moskova ve Ankara, 2017 yılında Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye teslimi konusunda bir anlaşma imzalamış, Türkiye bu hava savunma füze sistemini Rusya’dan satın alan ilk NATO üyesi olmuştu.

Ankara’nın Rus yapımı sistemi satın alma kararı ABD ve NATO ülkeleri arasında krize neden olurken, Washington, Türkiye’yi Rus hava savunma sisteminden vazgeçirme çabalarından bugüne kadar vazgeçmedi.

Rus TASS haber ajansına göre, tüm bunlara rağmen, Türkiye ABD baskısına boyun eğmedi ve S-400 sistemini elinde tutmaya devam edeceğini söyledi. Washington, Ankara’yı ABD’nin beşinci nesil F-35 avcı-bombardıman uçağı geliştirme programından çıkararak yanıt verdi.