Rusya’dan Afrin operasyonuna tepki

Rusya’dan Afrin operasyonuna tepki
Türkiye’nin Afrin operasyonuna son aylarda sıcak ilişkilerin kurulduğu Rusya’dan tepki geldi. Rusya, “Operasyonun durması için konuyu BM’ye taşıyacağız” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi açıklamasıyla “Zeytin Dalı Operasyonu” olarak duyurulan Afrin Harekatı’nda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Özgür Suriye Ordusu birlikleri karadan Afrin’e giriş yaparken, TSK unsurları havadan ve topçu ateşiyle operasyonu resmen başlattı.

Sınır ve sınırın öte yanında sıcak gelişmeler yaşanırken Rusya’dan operasyonun durdurulması çağrısı geldi.

RUS DIŞİŞLERİ: “ENDİŞEYLE KARŞILIYORUZ”

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Türkiye’nin harekât başlattığı Suriye’nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığını bildirdi.

KONU BM’YE TAŞINABİLİR

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Türkiye'nin başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili olarak operasyonun Suriye topraklarında bir silahlı çatışmanın meydana gelmesi olasılığı karşısında Birleşmiş Milletler’de (BM) Türkiye’nin Afrin’de başlattığı operasyonu sonlandırmasını talep edeceğini belirtti.

RUS ASKERLERİ BAŞKA BİR BÖLGEYE ÇEKİLDİ

Operasyona Rus askerlerinin destek vermeyeceği öğrenilirken, Afrin Bölgesi’nde bulunan Rus ordusuna mensup askerlerin farklı bir bölgeye çekildikleri bildirildi.

RUS VE ABD GENELKURMAY BAŞKANLARI GÖRÜŞTÜ

Türkiye'nin Afrin operasyonunu başlatmasıyla birlikte bölgede ortak çıkarları söz konusu olan Rusya ve ABD'nin hızlı bir şekilde iletişime geçtikleri görüldü.

TASS haber ajansının haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gerasimov ve Dunford’un yaptığı görüşmede, Suriye’deki durum ve karşılıklı çıkarlarla ilgili diğer durumların ele alındığı belirtildi. 

S-400’DEN SONRA İLK KRİZ Mİ!

S-400 füzelerinin alımıyla birlikte yeni bir döneme giren Türk-Rus ilişkilerinin Afrin operasyonuyla birlikte yeniden gerildiği görülüyor. Operasyon öncesinde Moskova’ya giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rus yetkililere operasyona ilişkin bilgiler vermişti.

İlgili Haberler