Rusya'dan Alparslan Çelik'le ilgili flaş açıklama

Rusya'dan Alparslan Çelik'le ilgili flaş açıklama
Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus pilotun ölümünden sorumlu olan Alparslan Çelik'le ilgili Türkiye'den bir talepte bulunduklarını, fakat Ankara'dan hâlâ yanıt alamadıklarını söyledi.


Azerbaycan Haqqin.az sitesine konuşan Zaharova,  Rus pilotun ölümünden sorumlu olan Alpaslan Çelik'in tutuklanması konusunda "Çelik tutuklandı, fakat yasadışı silah taşıması nedeniyle. İddianamede Rus pilotunun öldürülmesi olayına bağlantılı olduğuyla ilgili hiç bir şey yok. Biz bu kişiyle (Çelik) ilgili Türkiye'den bir talepte bulunduk, fakat halen cevap alamadık" ifadelerini kullandı.


 
‘TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ KONUSUNDA OLANLAR ZOR VE TRAJİK'
 
Zaharova ayrıca muhabirin ‘Türkiye ile ilişkileri düzeltmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bugün Rus-Türk ilişkileri konusunda olanlar zor ve trajik. Fakat, kimsenin ilişkilerimizin kötüleşmesinde Rusya'nın suçu olduğunu düşündüğünü düşünmüyorum. Hâlâ Türkiye'nin sorunun çözümünde katkısı olacak bir adımın attığını görmedik."
 
 
‘HERKES HATA YAPAR, FAKAT YAPILAN HATA KABUL EDİLMELİ'
 
Türkiye ile ilişkilerin kötüleşmesi için Moskova'nın hiçbir eylemde bulunmadığını vurgulayan Zaharova "Rusya Türkiye'yi rahatsız eden konulara her zaman dikkatli yaklaştı. Biz Suriye konusu gibi ciddi fikir ayrılıklarının yaşandığı konularda Türkiye ile pozisyonlarımızı yaklaştırmaya çalıştık. Bunu kapalı kapılar arkasında yaptık, alenen yapmadık. Çünkü tüm konuların dostça çözülebileceğine inandık. Olaya bir de başka bir gözden bakmanızı öneriyorum. Sözgelimi Azerbaycan… Bir Azeri uçağını düşürselerdi ve pilotunu öldürselerdi, Azerbaycan nasıl davranırdı? Biz resmi açıklama yapmadan önce Türkiye'den bir açıklama gelmesini bekledik. Türkiye ise Moskova ile konuşmak yerine NATO'ya başvurdu. Bu üzücü değil mi? Herkes hata yapar, ama hataları kabul etmek de gerekiyor" dedi.