Rusya'dan flaş Hafter açıklaması

Rusya'dan flaş Hafter açıklaması
Birleşmiş Milletler, tarafların Libya'da ateşkes çağrısına bağlı olmaları için çağrıda bulundu. Rus yetkililer ise, Hafter'in 2 gün daha ek süre istediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'daki taraflardan tarafların ateşkes çağrısına bağlı olmaları gerektiğini açıkladı.

UNSMIL tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki çatışma ortamının sonlandırılması için çağrıda bulundu. UNSMIL  tarafından yapılan açıklamada, “UNSMIL, Trablus'taki sivil nüfus, evlerini terk eden yüz binlerce insan ve okullarına gidemeyen 116 bin çocuk adına, tarafları devam eden diplomatik çabalara bir fırsat vermek için ilan edilen ateşkese bağlı kalmaya çağırıyor" İfadeleri kullanıldı.

Rusya yetkiler ise yaptığı açıklamada, Hafter'in ateşkese olumlu baktığı ve ateşkes için 2 gün daha süre istediği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrısı üzerine, ateşkes anlaşması, Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından imzalanmış ve Halife Hafter taraflardan maddeleri düşünmek üzerine süre istemişti.