Rusya'dan Tayyip Erdoğan'a İdlib yanıtı

Rusya'dan Tayyip Erdoğan'a İdlib yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İdlib anlaşılmalarına "uymadı" dediği Rusya'dan cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, "Moskova Yönetimi'nin Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini" savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senagal ziyareti sonrası Türkiye’ye dönerken beraberinde gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Rusya’nın Astana ve Soçi’de varılan anlaşmalara sadık kalmadığını belirten Erdoğan, Ruslarla yapılan görüşmelerde Türk yetkililerin şu mesajı ilettiğini açıklamıştı:

"İdlib’de bu bombalamaları vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor. Bundan sonra ne gerekiyorsa biz de bunu yapacağız."

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov'dan Erdoğan'ın bu sözlerine cevap geldi.

Rusya lideri Vladimir Putin’in sözcüsü, "Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı’ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor" dedi.

Öte yandan dün Rusya Hava Kuvvetleri, İdlib’e bağlı Ariha kasabasında bir hastaneye hava operasyonu düzenlemiş ve saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetmişti.