Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber

Rusya'dan Türkiye'ye kötü haber
Rusya'da Mart sonundan beri durdurulan uluslararası uçuşların yeniden başlatılması için "yol haritası" medyaya yansıdı. Buna göre Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu Rospotrebnazdor, 9 Avrupa ile ülkesi ile Çin dahil, 13 ülke ile uçuşların başlatılmasını tavsiye etti. Listede, "Turist kabul etmeye hazırız" diyen Türkiye ve Mısır bulunmuyor.

Türkrus’un RBC'den aktardığına göre, ilk etapta pandeminin durumuna göre, İngiltere, Almanya, İtalya, Macaristan, Danimarka, Hollanda, Norveç, Polonya ve Finlandiya Çin, Vietnam, Moğolistan ve Sri Lanka'ya uçuş yapılabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, hükümet önerilen bu 13 ülkeye uçuşu kabul etse bile, Avrupa başta olmak üzere bu ülkelerin Rus turistleri kabul edip etmeyeceğinin soru işareti olduğuna dikkat çekiyor.

AB ülkelerine Rusya vatandaşlarının girişine izin verilmiyor. Türkiye'nin 15 Temmuz'da uçuşlara başlamaya hazır olduğunu açıklamasına rağmen RBC ajansının ulaştığı listede bulunmaması dikkati çekiyor.

Bu arada uçuşlara BDT ülkelerinin dahil edilip edilemeyeceği konusunda da çelişkili haberler geliyor.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği RST Başkanı Andrey İgnatyev, uçuşların Ağustos ayında başlayabileceğini söylemişti.

Medyaya yansıyan haberlere göre, koron salgınının durumuna göre iki etapta açılması bekleniyor.

İlk etapta ağustos başında, ikinci etapta ise eylül ayında uçuşların başlayabileceği bildiriliyor.

Rus yetkili, ilk etapta Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine uçuşların başlayacağı öngörüsünde bulundu.

İgnatyev, 1 Ağustos'a kadar Rosavitsya (Rusya Federal Havacılık Kurumu) tarafından seferlerin başlatılmasına izin verilmesinin planlanmadığını belirtti.

 Öte yandan Rusya’da koronavirüsle mücadele merkezi, Ulaştırma Bakanlığı, Rus sivil havacılık ajansı Rosaviatsiya ve havayolu şirketi Aeroflot’un uluslararası uçuşları iki aşamada yeniden başlatma teklifini kabul etti.

Sputnik'in aktardığına göre, koronavirüsle mücadele merkezi, 6 Temmuz’da yapılan bir toplantıda Rusya Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih, Rosaviatsiya Başkanı Aleksandr Neradko ve Aeroflot Yönetim Kurulu Başkanı Vitaliy Savelyev’in iki aşamalı olarak uluslararası uçuşların yeniden başlatılması teklifini onay verdi.

Bu doğrultuda ilgili bakanlık ve kurumların, dün uçuşların başlatılmasına ilişkin karar alınması yönünde hükümete bir çözüm yolu sunmuş olması bekleniyor.

Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR sözcüsü dün, Türkiye'ye uçuşların Eylül sonundan önce başlayacağını ummadığını söylemişti.

Bu arada uçuşlara hazırlık için Şeremetyevo Havaalanı D Terminali'nin 27 Temmuz'da çalışmaya başlayacağı bildirildi.