Rusya'dan Türkiye'ye şok şuçlama

Rusya'dan Türkiye'ye şok şuçlama
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye'yi yabancı savaşçıların Libya'ya geçmesine yardımcı olmakla suçladı.

Rusya ve Türkiye arasındaki İdlib gerilimi sonrası tansiyonu yeniden yükseltecek bir açıklama da Moskova yönetiminden geldi.

Reuters’ın Rus İntefaks haber ajansından aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov Türkiye'yi yabancı savaşçıların Libya'ya geçmesine yardımcı olmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada Libya konusuna değinmişti. Erdoğan, “Kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar” açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin devamında kullandığı “Tabii birkaç tane şehidimiz var” ifadesi muhalefetin tepkisini çekmişti.

Öte yandan Mihail Bogdanov, bugün Ankara’da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılacak İdlib konulu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini ifade etti.