Rusya'nın korona virüs aşısı Sputnik V'nin fiyatı belli oldu

Rusya'nın korona virüs aşısı Sputnik V'nin fiyatı belli oldu
Rusya tarafından geliştirilen ve yüzde 92 oranında etkinlik gösterdiği bildirilen Sputnik V adlı korona virüs aşısının satış fiyatı belli oldu.

Korona virüs pandemisine karşı Rusya'nın Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen ve iki doz halinde uygulanan Sputnik V adlı aşının uluslararası pazarda satış fiyatının 20 dolardan (Yaklaşık 160 Türk lirası) az olacağı duyuruldu.

Bununla birlikte aşının Rus vatandaşlarına ücretsiz olarak dağıtılacağı ifade edildi.

YÜZDE 92 ORANINDA BAŞARI GÖSTERDİ

Rusya'da Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik-V corona virüs aşısının birinci aşama klinik sonuçları iki hafta önce açıklandı. Aşının uygulandığı 10 bin kişi üzerinde yapılan analizlerde Sputnik-V aşısının etkinlik oranının yüzde 92 olduğu belirtildi.

Enstitü, testlerin ve gönüllü gözlemlerine devam edildiği aşı seri üretimlerinin ise hedeflenen doğrultuda devam ettiği açıkladı.

BIONTECH VE PFIZER'İN GELİŞTİRDİĞİ AŞI

Korona virüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucusu olduğu BioNTech ve ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, ABD hükümeti ile Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan bu aşının ABD'deki fiyatlandırılmasında doz başına 159 TL, iki dozunun ise 318 TL olacağı bildirildi.