Putin’in AB Özel Temsilcisi Sergey Yastrjembski, Kosova’yı tanımanın Avrupa için büyük hata ve uluslararası hukuka aykırı olacağı uyarısını tekrarladı. Yastrjembski, “Bu oyun Avrupa’yı da vuracaktır” diye konuştu.

Rusya: Kosova oyunu Avrupa’yı vuracak
Rusya, Kosova’nın bağımsızlığının Moskova ile Brüksel arasındaki ilişkilerde “sonuçları” olacağını bildirdi. İnterfax ajansının haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in AB ile ilişkiler için Özel Temsilcisi Sergey Yastrjembski yaptığı açıklamada, “AB üyesi belli başlı ülkelerin Kosova ile ilgili tutumlarının, AB ile ilişkilerimizde bir sorun yaratmayacağını düşünmek saflık olur” dedi. Kosova’yı tanımanın, büyük hata ve uluslararası hukuk ile BM kararlarına aykırı olacağı konusunda AB’yi uyardıklarını söyleyen Yastrjembski, “Kosova çevresinde oynanan oyunların Avrupa için kötü sonuçlarını görmemek için kör olmak gerekir. Bu oyun Avrupa’yı da vuracaktır” diye konuştu. Bu arada, Çin’in bağımsızlık ilanını eleştirdiği Kosova’ya bir grup barış gücü personeli daha göndereceği bildirildi.

Çin’den polis
Şinhua ajansının haberine göre, Pekin’in güneydoğusundaki bir akademide üç hafta yoğun eğitim alan beşinci grup Çin polisi gelecek ay Kosova’ya intikal edecek. Çin’in Kosova’nın bağımsız değil BM’nin kontrolünde olduğunun işaretini vermek için bu çıkışı yaptığı bildiriliyor.

Bağımsızlık ilanının ardından Kosovalıların ABD bayraklarıyla sevinç gösterileri yapmaları dikkat çekiyor.