Rusya'nın planı Türkiye ile ikinci S-400 anlaşması

Rusya'nın planı Türkiye ile ikinci S-400 anlaşması
Rus devlet silah satış şirketi Rosoboronexport’un başındaki isim Alexander Mikheev, Türkiye ile yeni bir S-400 anlaşması yapmayı umduklarını dile getirdi.

Türkiye’yle yeni bir S-400 anlaşması yapmayı umduklarını ifade eden Rus devlet silah satış şirketi Rosoboronexport'un Genel Müdürü Alexander Mikheev, Türkiye’ye S-400 teslimatı konusunda varılan anlaşma çerçevesinde daha fazla sistemin, Türkiye’ye gönderilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Mikheev görüşmelerin mali konulara odaklandığını da sözlerine ekledi.

Mikheev ayrıca “2020 yılının ilk yarısında sözleşmeyi imzalamayı umuyoruz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki Türkiye’yle askeri teknik işbirliği sadece S-400’lerimn teslimatıyla sınırlı değil. İleri dönük daha büyük planlarımız var” dedi.

Mikheev, bahsettiği yeni anlaşmanın imzalanması halinde, yeni S-400 sistemlerinin tesliminin yanı sıra sisteme ait bazı parçaların üretiminin Türkiye’de yapılmasının da söz konusu olacağını belirtti. Ancak Türkiye’de üretilmesi düşünülen parçaların hangileri olacağı ve miktarları konusunda bir açıklama yapmak için şu an erken olduğunu söyledi.