Rusya'yı kim durduracak?!

İsrail ile işbirliğinin tam zamanı... Şaka değil. Siyonist zihniyete karşı yazılarımı, konuşmalarımı biliyorsunuz. Ama taktik uygulamalıyız, Rusya'yı durduracak tek güç Siyonistler.

Ruslar, önceki gece bizi bombalarken, İsrail helikopterleri Kuneytra iline bağlı Kahtaniye ve Hurriye bölgelerindeki Suriye ordusu hedeflerine saldırdı.

İsrail, Beşşâr'ı sık sık vuruyor. Putin'le antlaşması var. Putin, "Vur, ses etmeyeceğim." diyor. İsrail'in bombalaması yüzünden Beşşâr'ın füzesi Rus uçağını düşürdü, 15 mürettebatını kaybetti, gene ileri gitmedi.

Rusya bize karşı kesin tercihini yaptı; "Beşşâr'ın yanındayım." dedi. Beşşâr, Batınî Şiî güçlere dayanıyor. Batınî Şiî güçlerin felsefesi de Hasan Sabbah'a kadar uzanır. (Çalışmamızı hatırlatacağım: Alamut'un Büyüsü: Haşhaşîler: Sır ve Ölüm, Parola Yayınları, 440 s.) Sünnî güçlerin, hiçbir surette rejim ihracatçısı İran'ın desteklediği Beşşâr'ın yanında yer alması mümkün değildir. Tarihi inceleyin, neden yer almayacaklarını/alamayacaklarını göreceksiniz.

Beşşar'a karşı silah kullanan örgütlerden Tahrîru'ş-Şam'ın lideri de bu savaşı Sünnîlerle Batınîlerin savaşı olarak adlandırıyor.

Suriye'nin nüfusu iç savaştan önce 22 milyondu. 1 milyona yakın insan katledildi. Neredeyse 10 milyon insan ülkesinden gitti. Geri kalan nüfusun çoğu yer değiştirdi. Suriye'de hiçbir surette bir bütünlükten bahsedilemez. Dolayısıyla hiçbir surette "Beşşâr'la görüşülsün!" denemez.

Rusya'nın Beşşar'ın çapulcularını üzerimize saldırtmasında, kendisinin bizzat savaşa görmesinde Suriye ötesi bir hesabı olmaması mümkün değil. "Suriye eski dostumuz. Vefamızı göstereceğiz." mazeretine sığınamazlar. Hedef kesinlikle Türkiye'dir. Putin isteseydi, bir uzlaşma/uzlaştırma yolu bulurdu.

Rus kanallarındaki haberlere bakarsanız, "Suriye'de mevcut rejime saldıran hangi ülke olursa olsun karşısında kayıtsız şartsız Rus ordusunu bulacaktır." diyor. Putin'in izni olmadan böyle bir yayın yapamazlar. Bu haber Türkiye'ye karşı savaş ilânıdır.

Ruslar sadece öldürmekten, sadece yok ederek hâkimiyet kurmaktan anlıyorlar. Tarihteki örneklerini vermiştim.

Rusya'nın kurulduğu sahanın hemen tamamı Altınordu'nun sahasıdır. O kadar çok katlettiler ki... Ama yine bitiremediler. (Gittim, Ukrayna'da, eski Deşt-i Kıpçak sahasında çok az bilinen Türk unsurları buldum. Hemen hepsi Kıpçaklardan, Altınordu'dan kalma.) Rusya'nın Suriye'ye bu derece sarılmasında, 83 milyonluk NATO üyesi Türkiye'yi hedefe koymasında sebep nedir?

Rusya'nın Suriye ile ilişkileri 1956'da başladı. Suriye ordusunu donattı, hava savunma sistemini kurdu. 1971'de imzalanan anlaşmayla Suriye'nin ikinci büyük liman şehri Tartus'ta deniz üssüne sahip oldu. Bu üs Akdeniz'deki tek Rus üssüydü.

Sovyetler dağıldıktan, yerini Rusya Federasyonu aldıktan sonra da ilişkiler sürdü. Putin, 2005'te, Suriye'nin Rusya'ya olan borcunun yüzde 73'ünü sildi.

Ne olursa olsun, bu yine "vefa" ile açıklanamayacak absürt bir vaziyet.

Tekrarlayayım: Rusya, Suriye üzerinden Türkiye'ye savaş açmıştır.

Batı, madem "S-400'ü almayın." diyor. Ödediğimiz parayı versinler, bu sistemi kullanmayalım. Askerî destek sağlasınlar, Putin'in Rusya'sını yok sayalım.

Kesin tavır alıp düşmanı çoğaltmayalım... ne olursa olsun, İsrail ve Mısır'la ilişkimizi yenilemeliyiz.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Allah'ım! Sen ülkemizi koru.

 

turk-ulkusu-1.jpg

Yazarın Diğer Yazıları