Rüzgar Çetin'e istenen ceza belli oldu

Rüzgar Çetin'e istenen ceza belli oldu
Beşiktaş'ta 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun ise ağır yaralandığı trafik kazasına ilişkin tutuklanan Rüzgar Çetin hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Rüzgar Çetin'in "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Fatih Alagöz'ün hayatını kaybettiği, polis memuru Emre Tetik'in ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı ve vucüdunda kırıklar meydana geldiği anlatıldı.

OLAY GÜNÜ ANLATILDI
Olay günü saat 01.00 sıralarında Emre Tetik'in kullandığı polis aracıyla Beşiktaş'tan Ortaköy'e doğru seyir halinde oldukları ifade edilen iddianamede, şüpheli Rüzgar Çetin'in ise aracı ile Ortaköy'den Beşiktaş'a doğru gittiği belirtildi. Çırağan Caddesi üzerinde kavşaktaki ışıklara yaklaşıldığından şüpheli Rüzgar Çetin'in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak içinde ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, gelen maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı ileri sürüldü.

 

RÜZGAR ÇETİN'İN 0.90 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, şüpheli Rüzgar Çetin'in "Bilinçli Taksirle bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.

"ALKOLLÜ MEYVE KOKTEYLİ İÇMİŞ"
Rüzgar Çetin'in ifadesinde yemekte 2 kadeh alkollü meyve kokteyli içtiğini, bilincinin yerinde olduğunu ve kendini yönlendirebildiğini söylediği belirtildi. Çetin ifadesinde, 50-60 kilometre hızla seyir ettiğini önündeki aracı sollamak istediğini ve orta şeride geçtiğini, yerlerin kuru olmadığını aracın kaydığını ve kontrolden çıktığını söylediği belirtildi.

 

ONAYLANAN İDDİANAME AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün onaylanan iddianame, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti iddianame ile ilgili kararını 15 gün içerisinde verecek. İddianame kabul edilirse Rüzgar Çetin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.