Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

S 400 alımına ABD neden karşı?

Ortadoğu'da hiç bir terör faaliyeti, finansal saldırı, ekonomik yaptırım, gizli veya açık sabotaj ve tehdit yoktur ki ABD/İsrail etkisi dışında gerçekleşsin. Aynı şekilde, Ortadoğu'da hiç bir terör örgütü, fraksiyon, cemaat, etnik, mezhep ihtilafı yoktur ki orada ABD/İsrail parmağı olmasın.

Bir yerde bir terör örgütü varsa orada en az iki tane CIA/Mossad ajanı vardır.

Diğer yandan İslam ülkelerinin birbirlerine karşı mevzilendirilmesi olgusu da ABD/İsrail projesidir. Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı vb hareketler doğrudan doğruya ABD/İsrail ürünüdür.

Savaş kimin işine yarıyor?

Her iki ülkenin de uyguladığı strateji, Bölge ülkeleri arasında 'iç savaş çıkart, milli/yerel güçleri birbirleriyle çatıştırarak güçten düşür parçala yönet, toplumsal yapıları birbirlerine karşı mevzilendir, milli yapıları birbirlerinden ayır, sonra da onlara buyur.

ABD/İsrail ajanları, Ortadoğu'daki ayaklanmalar, iç isyanlar, savaşlar, iç savaşlar, darbeler, etnik ve mezhep çatışmaların ya arkasında ya da önündedir. Bu nedenle Ortadoğu'daki her savaş, her bölünme ve her güçten düşme ABD/İsrail'in işine yaramaktadır.

Mısır'ı mecalsiz birakan Suudi Arabistan'ın istikametini kaybetmesini sağlayan, Irak ve Libya'yı paramparça eden ABD/İsrail stratejileridir.

Irak/İran savaşı ne Irak'ın ne İran'ın işine yaramıştır. Aksine ABD/İsrail'in çıkarlarına hizmet etmiştir. Irak'ın Kuveyt'i işgali de ne Irak'ın ne de Kuveyt'in işine yaramıştır tam aksine ABD bunu gerekçe yaparak Irak'a saldırmasına neden olmuştur.

Sonuçta bölgede, ABD/İsrail bloku tarafından evcilleştirilmiş Arabistan, Mısır, BAE gibi ülkelerle parçalanmış Libya, Irak ve Suriye gibi ülkeler ortaya çıkmıştır.

Ortadoğu'da ABD/İsrail bloku karşısına dikilebilecek ancak Türkiye ve İran gibi bütünlüğünü muhafaza edebilen iki İslam ülkesi kalmıştır.

Türkiye ve İran'ı bölmek istiyorlar!

Bölgede ABD/İsrail hegemonyasına karşı çıkan bütün İslam/Arap ülkeleri ya iç savaşla ya da başka yöntemlerle parçalanmışlardır.

Bölgede etkili, bütün ve egemen iki ülke kalmıştır: İran ve Türkiye...

ABD/İsrail, Türkiye ve İran'a açıkca "ya bize boyun eğeceksiniz ya da savaş/iç savaşla bölüneceksiniz!" diyor. ABD/İsrail'in PKK/PYD/DEAŞ desteğinin nedeni budur.

ABD/İsrail'in yörüngesinde bulunan S. Arabistan, Mısır, BAE'nın Türkiye/İran düşmanı politikalar yürütmesinin nedeni budur.

Suudi Arabistan'ın, İsrail/ABD yanlısı İran ve Türkiye karşıtı politikası dikkat çekicidir. Suriye'ye giden Suudi bakan, SDG güçlerine başkaldıran Arap aşiretleri ile görüşüyor. Onlardan SDG'ye destek vermelerini istiyor.

Bu aşiret liderlerini Türkiye ve Katar ile yakınlaşmamaları konusunda uyarıyor.

ABD açıkça kendi yörüngesinde bulunan ülkeleri Türkiye ve İran üzerine yoğunlaştırmış bulunmaktadır.

Her iki ülkenin bölünmesi ABD/İsrail'in nihai amacıdır.

ABD/İsrail'in böylece bölgedeki petrolün, su kanallarının ve Filistin topraklarının üzerinde mutlak hakimiyeti tesis edilmiş olacaktır.

Bugünlerde İran'a karşı ambargo ve petrol tankerlerine yönelik saldırılarla ilgili suçlamaların altında da bu amaç vardır.

ABD/İsrail'in egemen bir devlete saldırmak için herhangi bir meşru gerekçeye ihtiyaç yoktur. 

Hatırlanacağı üzere 11 Eylül saldırılarından sonra ABD ortada somut hiç bir neden yokken Irak'ı suçladı. Bilindiği gibi Irak'ın işgaline ve bölünmesine giden süreç böylece başladı.

Küresel konjonktür uygun olduğu an, ABD/İsrail ikilisi bölgede İran odaklı, Türkiye'nin de dahil olacağı büyük bir savaş çıkaracağı kesindir.

Hesaplar böyle bir savaş sonrasında her iki ülkenin de bölünmesini sağlamak üzerine yapılmıştır. ABD'nin Türkiye'ye S 400 konusundaki tepkisi de bununla ilgilidir. Kendi kontrolü dışında bir silah sistemine Türkiye'nin sahip olmasını istemiyor. Yarın bu silahları Türkiye'nin ABD uçaklarına karşı kullanacağını biliyor, tedbiri baştan alıyor!

Türkiye her zamankinden daha dikkatli olmalıdır.

 

Yazarın Diğer Yazıları