S-400'lerde 'radar' detayı!

S-400'lerde 'radar' detayı!
İlk sevkiyatta sadece füze ve rampa parçalarının gelmesi bekleniyordu ancak Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ardından yürütülen yoğun diplomasi trafiği sonucu S-400'ün radar sisteminin de getirildiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, S400 hava savunma sisteminin intikalinin bugün başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı" denildi.

RADAR SİSTEMİ DE GELDİ

İlk sevkiyatta sadece füze ve rampa parçalarının gelmesi bekleniyordu. Radar sistemi ise kurulumun ardından gelecekti. Ancak Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ardından yürütülen yoğun diplomasi trafiği sonucu S-400'ün radar sisteminin de getirildiği öğrenildi.

NEREYE KURULACAKLAR?

Radarların 600 kilometreye kadar tarama yapabildiği, füze menzilinin de 400 kilometre olduğu sistem için Rusya'dan 28 Hazran'da 9 kişilik bir heyet gelmişti. 60 kişilik bir heyet daha bekleniyor. Sistemin
kurulacağı yer konusunda da çalışmaların ilk ilde yoğunlaştığı belirtilyor. TSK'nın bu konuda bir hafta içinde bir karar vermesi beklenirken sistemin 10 Eylül'e kadar faal hale geterelmesinin planlandığı öğrenildi.

RUSYA'DAN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ UÇAK DA GELDİ

Öte yandan ilkinden 2 saat sonra Rusya'dan gelen ikinci uçak, bundan yaklaşık yarım saat sonra da üçüncü uçak Mürted Üssü'ne indi.

TASS, S-400 İÇİN FÜZELER YAZ SONUNDA GELECEK

Rus haber ajansı TASS, S-400 için füzelerin yaz sonunda gemi ile gönderilmesinin beklendiğini bildirdi. Türkiye'ye yapılan teslimatta 120 adet güdümlü füze de bulunacağı açıklandı.

İlgili Haberler