Saadet Partili Ali Aktaş Erdoğan'ı Atatürk'ün odasını paylaşarak eleştirdi

Saadet Partili Ali Aktaş Erdoğan'ı Atatürk'ün odasını paylaşarak eleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüs nedeniyle başlattığı bağış kampanyasını Milli Mücadele dönemindeki Tekalif-i Milliye emirlerine benzetmesi tartışılırken, Saadet Partili Ali Aktaş, konu ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, korona virüsü tedbirlerini açıkladığı konuşmasında “Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye diye 10 maddelik emir yayınlamıştır” sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Erdoğan'a bir tepki de, Saadet Partili Ali Aktaş'tan geldi. SP Antalya İl Başkanı Aktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; Tekalif-i Milliye yayımlandığı tarihte Atatürk'ün kaldığı, Ankara Garı Direksiyon Binası'ndaki odası ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğraflarını kullanarak, "Tekalif-i Milliye yayımlandığı tarihte Atatürk'ün kaldığı, Ankara Garı Direksiyon Binası'ndaki odası. Millete Teklif-i Milliye teklif eden Erdoğan'ın günlük 4,5 milyon TL gideri olan itibardan tasarruf etmediği sarayı. Prompter bilgeliği ile buraya kadar beyler. Buraya kadar." dedi.